Skip to main content

Verbindingsweg

Bericht Actiegroep t.a.v. Werkbezoek Provincie


i.v.m verkeersproblematiek

Beste allemaal,

Graag maken we jullie attent op onderstaand werkbezoek door leden van Provinciale Staten aan Zenderen. Een mooie gelegenheid om de statenleden, maar ook raads- en collegeleden van omliggende gemeenten te attenderen op de verkeersproblematiek in Zenderen.
Het zou mooi zijn wanneer een aantal inwoners van Zenderen dit bezoek aangrijpt om statenleden en raads/collegeleden uit eigen ervaring te vertellen hoezeer Zenderen overlast ondervindt van de hoeveelheid regionaal verkeer.

Daarnaast zullen we jullie binnenkort informeren over een volgende actie die we hebben bedacht op dinsdag 4 september. We blijven volharden in het druk uitoefenen op het college en een deel van de raad van Borne om de Verbindingsweg niet aan te leggen, maar ook om de verkeersproblematiek in Zenderen op te lossen.

Mocht je in staat zijn te komen op woensdag 5 september a.s tussen 10 en 12 uur in Sindron, wil je me dit dan even laten weten?
We proberen een inschatting te maken hoeveel mensen er totaal komen om te beoordelen of Sindron de meest geschikte locatie is.

Daarnaast hebben we vast gesteld dat de actieposters het huidige warme weer niet goed doorstaan. Wil je een nieuwe hebben, mail mij even onder vermelding poster, en dan wordt een nieuwe poster bezorgd.

Met vriendelijke groeten
Sandra Ottolander


Betreft: werkbezoek Provinciale Staten (PS) Overijssel aan Zenderen i.v.m. verkeersproblematiek

Geachte genodigde,

Op 28 maart 2018 is door de actiegroep Zenderen, via de commissie Verkeer & Vervoer, een petitie aangeboden aan PS over de verkeersproblematiek (files, aanleggen verbindingsweg) in het dorp. Mede naar aanleiding van het aanbieden van die petitie is door de fracties van CDA en SP het initiatief genomen voor een werkbezoek van de commissie Verkeer & Vervoer aan Zenderen om met betrokkenen in gesprek te gaan over de problematiek en daarbij o.a. de volgende vragen aan de orde te stellen:
- Hoe kijken betrokkenen aan tegen de verkeersproblematiek in Zenderen;
- Welke invloed gaat hiervan uit op de verkeersveiligheid/leefbaarheid in en om het dorp;
- Welke oplossingen zien betrokkenen voor zich?

Het werkbezoek vindt plaats op:

Woensdag 05 september 2018, 10.00-12.00 uur in gemeenschapscentrum Het Sindron (Zenderen).

Voor het werkbezoek zijn uitgenodigd: vertegenwoordigers van de Actiegroep Zenderen tegen de verbindingsweg, de Werkgroep Verkeer & Veiligheid Zenderen en de Dorpsraad Zenderen. Omdat de verkeersproblematiek als regionaal wordt gezien, zijn ook de raadsleden (fractiewoordvoerders) van de gemeenten Borne, Tubbergen, Hengelo en Almelo uitgenodigd om aanwezig te zijn en deel te nemen aan het gesprek.

Vanuit de provincie Overijssel wordt ernaar gestreefd om ook een verkeerskundige aanwezig te laten zijn die een toelichting kan geven op de problematiek in Zenderen en op de (mogelijke) samenhang van deze problematiek met die op de A1/A35.

Indien u wilt deelnemen aan dit werkbezoek dan wordt u verzocht zich voor 1 september 2018 aan te melden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.