Skip to main content
ALGEMEEN

Gitaar-, zang- en djembéles in Zenderen

Muziekles op de maandagavond bij de Tinkerhoeve, Zeilkerweg 8, in Zenderen. Je kunt hier gitaar-, zang, en djembéles krijgen. De lessen worden gegeven door een ervaren en gediplomeerde docent. Je kunt les krijgen in een groep of individueel zowel voor beginners als voor gevorderden.
Kom gerust langs voor een gratis kennismakingsles. Als je je wilt opgeven of nog meer informatie wilt, dan kan dat per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

De djembé is al jarenlang de meest bekende Afrikaanse handtrom in Nederland. Iedereen, ook zonder muzikale achtergrond, kan dit instrument al snel leren bespelen. De voornamelijk traditionele West-Afrikaanse ritmes worden in een groep gespeeld, waardoor de stukken nog indrukwekkender zijn. In de lessen wordt de nadruk gelegd op het ervaren van het plezier bij het spelen van deze aanstekelijke ritmes en de kennismaking met een andere muziekcultuur. Als je geen djembé hebt, dan wordt daar bij de lessen voor gezorgd.

Bij de gitaarles kun je kiezen voor individuele les en groepsles. De lessen duren over het algemeen een half uur. Je kunt les krijgen in klassieke, pop of jazz muziek op akoestische of elektrische gitaar. Afhankelijk van je eigen voorkeur kunnen de volgende onderdelen aan bod komen: noten lezen, akkoorden spelen, liedbegeleiding (met of zonder zang), toonladders, solo’s en improvisaties, eigen stukken schrijven.

Bij de zangles kun je kiezen voor individuele zangles of voor het zingen in een (close harmony) popkoor. Bij de zangles wordt aandacht besteed aan houding, klankvorming en ademhaling. Bij het popkoor ligt de nadruk op de samenzang en het plezier van het samen zingen. Daarnaast leer je ook de basis van de zangtechniek.