Cursus reanimatie AED

Werkgroep AED
Datum: 2018-04-17 19:00

Locatie: 't Rigtershoes

De reanimatie/AED-cursussen vinden plaats in het Rigtershoes.
Onze cursussen worden ’s avonds van 19.00 uur tot 21.00 uur gegeven.
De cursusdata zijn: do. 5 april, ma. 9 april, ma. 16 april, di. 17 april, wo. 18 april en di. 15 mei

Leer reanimeren! Op een dag kunt u misschien een leven redden!
Wanneer iemand onwel wordt en het hart staat stil, moet direct begonnen worden met reanimeren. Het gaat om luttele minuten. Als niet snel met reanimatie wordt begonnen, kan het te laat zijn en kunnen vitale lichaamsdelen zoals bv. de hersenen, door zuurstofgebrek ernstig beschadigd raken. Het kan iedereen overkomen, jong en oud, dat maakt het zo belangrijk dat iedereen kan reanimeren. Niets doen en wachten op de hulpdienst kan fatale gevolgen hebben.
Ook als je via je werk op een of andere wijze een AED-cursus hebt gevolgd, willen we je vragen dit te melden. Misschien wil je ook wel op de lijst "burgerhulpverleners" komen? Je wordt dan benaderd om te komen helpen als er bij jou in de buurt iemand wordt getroffen door een hartstilstand. Je kunt mogelijk zijn of haar leven redden. Aanmelden voor burgerhulpverlening kan bij www.hartslagnu.nl Bij een calamiteit in uw buurt krijgt u dan een melding!!
Leer dus reanimeren! Voor iedereen die bij Hartslagnu is aangemeld, is het aan te raden om jaarlijks (mag ook tweejaarlijks) een herhalingscursus te volgen.
Schroom niet en geef je op.

Vriendelijke groet: werkgroep AED

 

DELEN