Kledinginzamelactie

Ouderraad St Stephanusschool
Bag2School
Datum: 2021-03-30 - 2021-04-13

Locatie: Basisschool St.Stephanus

Kledinginzameling Basisschool St. Stephanus

Bag zakDe Bag2School kleding inzamelactie komt er weer aan. Van 30 maart tot 13 april kun je bij school weer zakken met kleding inleveren.

Als ouderraad organiseren wij de inzameling en samen met de organisatie "bag2school" wordt dit verscheept naar in West- en Oost-Europa, Afrika en Azië. Daar wordt deze tweede hands kleding op de markt gebracht. De kleding wordt ingezameld voor hergebruik.

Dus WEL:
Dames-, heren en kinderkleding.
Schoenen (per paar).
Handtassen en riemen.
Lakens en knuffels.
De Bag2School organisatie keurt de zakken na het ophalen.
Als er teveel zaken van slechte kwaliteit bij zitten kan het afgekeurd worden.

Daarom graag GEEN:
Bedrijfskleding
Uniformen
Kussens en dekbedden
Vieze of natte kleding

Wil je bij het opruimen van de kledingkast weer denken aan onze actie?

Door hergebruik van kleding die nog wel goed is maar (door ons) niet meer wordt gedragen helpen we onszelf (minder afval), het milieu (minder afval) en de mensen in ontwikkelingsgebieden (lagere prijs kleding).
Daarbij levert deze actie elk jaar een mooie aanvulling aan het budget van de ouderraad. Dat helpt ons om de leuke extra's van de schooltijd zoals bijvoorbeeld het schoolreisje, St Klaas viering, Kerst en de avond-4-daagse voor iedereen betaalbaar te houden.

Wilt u ons hierbij helpen? Dan zouden we het erg op prijs stellen als u zich ook in wilt zetten voor onze actie door oude maar nog bruikbare kleding/textiel van u en uw kinderen in een zak af te leveren bij school.
Van 30 maart  tot 13 april zal er weer een paardentrailer bij de ingang van school staan. Behalve kleding is ook andere textiel (zoals lakens en dekens) en zijn oude maar nog bruikbare schoenen en riemen erg welkom.


Alvast dank voor uw bijdrage,

Ouderraad St Stephanusschool Zenderen

Gaar voor meer info naar:  https://bag2school.nl/

 

 

DELEN