Bach pop-upconcert

Kloostergaarde
Bach-concert-2
Datum: 2021-07-26 11:00

Bach pop-upconcert in de Kloostergaarde


Deze zomer vindt er een bijzonder initiatief plaats in het Twents landschap: De Bachmobile!
Het muzikaal duo Saskia Frijns (viool) en Bart Folkers (altviool) trekt erop uit met de Bachmobile, een bakfiets waarmee zij de muziek van Bach de natuur in brengen. Bart en Saskia strijken neer op de mooiste locaties midden in de natuur, waar u de tijdloze muziek van Bach kunt ervaren op een plek waar deze anders nooit klinkt.
Maandag 26 juli 2021 stopt de Bachmobile in de Kloostergaarde, de prachtige sortimentstuin in Zenderen naast Theehuis De Karmeliet. Het eerste concert om 11:00 uur, tweede concert om 12:00 uur; toegang is gratis. Wel is vooraf reserveren noodzakelijk: dit kunt u doen via www.bachmobile.nl/concerten

Wat is de Bachmobile?Bach concert
Violiste Saskia Frijns en altviolist Bart Folkers trekken met de bakfiets door Twente! Langs wandelroutes in de natuur geven zij korte pop-upconcertjes met de prachtige en tijdloze muziek van Bach. Hiervoor hebben zij via Fonds Podiumkunsten ondersteuning gekregen, waardoor zij de concerten aan publiek kosteloos kunnen aanbieden, mits buiten (coronaproof). Saskia Frijns en Bart Folkers zijn twee professionele musici die al jaren een viool-altvioolduo vormen. Eerder speelden ze al op onder meer de NJO Muziekzomer.

Saskia Frijns groeide op in Maastricht en studeerde aan de conservatoria van Maastricht en Utrecht. Bart Folkers is een geboren Twentenaar en studeerde aan de conservatoria van Utrecht en Rotterdam. Beiden zijn ze zeer actief als uitvoerend musicus en spelen ze regelmatig in professionele orkesten en ensembles.
Saskia: “Het afgelopen jaar was een vreemd jaar waarin we amper konden werken. Dankzij alle tijd die we in de zomer van 2020 overhielden, heb ik een nieuwe hobby gevonden: fietsen. En dan vooral in de Twentse natuur! Ik kom zelf uit Limburg, maar echt ontdekt hoe bijzonder Twente is en hoeveel prachtige plekken er in de natuur verstopt zitten. Ik dacht toen al: het zou zo mooi zijn als we de muziek hier naartoe konden brengen.”

Kloostergaarde is een mooie plek om te luisteren
kloostergaarde1De Kloostergaarde is een sortimentstuin, een tuin met veel verschillende vaste planten en bijzondere bomen. Met grote en kleine grasvelden, dus een heerlijke plek om tot rust te komen en te luisteren naar mooie muziek.
U kunt de tuin vinden aan de Hertmeweg 49, 7625 RH Zenderen
Wandelroutes als Hilligenpad, Rondje Borne en de Essenroute lopen door de tuin. U vindt de tuin tussen knooppunten Q15 en Q67

Reservering en informatie
Wilt u erbij zijn? Reserveer dan een plek voor één van de concertjes.

De ruimte per locatie is beperkt, dus wees er snel bij!
Voor actuele informatie kunt u een kijkje nemen op www.bachmobile.nl,
of neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

DELEN