Gebedsbijeenkomst voor Oekraine en de wereld

Raad van Kerken
Raad-van-Kerken
Datum: 2023-02-24 19:00

Locatie: Oude Kerk in Borne

Een gebedsbijeenkomst voor Oekraïne en de wereld

In de Oude Kerk in Borne
Aanvang 19.00 uur

Op 24 februari is het een jaar geleden dat Rusland het buurland Oekraïne binnenviel. Dachten we toen nog dat de oorlog slechts kort en hevig zou zijn, nu weten we dat het nog een hele tijd zal duren en dat herstel jaren gaat kosten.

Recent zijn we opgeschrikt door de aardbeving in Syrië en Turkije met dramatische gevolgen voor de mensen die daar wonen. Tienduizenden mensen zijn omgekomen, miljoenen dakloos en enorme schade aan huizen en gebouwen. Ook op andere plaatsen in de wereld hebben we te maken met de gevolgen van oorlog en geweld, overstromingen en ander natuurgeweld.

De Raad van Kerken Borne, Hertme en Zenderen wil hier samen met het Pastoresconvent aandacht aan besteden tijdens een gebedsbijeenkomst op vrijdag 24 februari om 19.00 uur in de Oude Kerk in Borne. Iedereen die even stil wil staan bij de oorlog in Oekraïne en de ellende in andere delen van de wereld is welkom om samen met de aanwezige pastores van de diverse kerken te bidden en een lichtje aan te steken voor de mensen daar die de gevolgen van het geweld aan den lijve ondervinden.

 

 

DELEN