Valpreventiecursus

Categorie
De Haere
Datum
2019-05-15 09:00
Locatie
De Haere Zenderen

Veilig blijven bewegen Valpreventiecursus
bij De Haere in Zenderen

Valpreventie

 

Woensdag 15 mei a.s. start De Haere bij de vestiging Zenderen met een cursus valpreventie voor ouderen. Tijdens deze cursusdie bestaat uit tien lessen leren de deelnemers beter en veiliger bewegen om valpartijen te voorkomen.

Per jaar belanden ruim 50.000 mensen met een botbreuk op de spoedeisende hulp vanwege een valpartij. Het gevolg is vaak angst om te bewegen en het vermijden van activiteiten. Hierdoor neemt de lichamelijke conditie af en wordt de kans op herhaling van een val juist groter. Om deze cirkel te doorbreken heeft de Sint Maartenskliniek in Nijmegen een wetenschappelijk onderbouwde valtraining ontwikkeld onder de naam: ‘Vallen verleden tijd’. Deze cursus wordt door de meeste zorgverzekeraars volledig of gedeeltelijk vergoed.

De cursus wordt gegeven door fysiotherapeut Karin van der Aa en ergotherapeut Marloes Poppink van De Haere. Tijdens de lessen oefenen de deelnemers met een hindernisbaan, sport- en spel en valtraining situaties uit de dagelijkse praktijk. Mensen leren veilig bewegen, ontwikkelen een beter evenwichtsgevoel en krijgen meer zelfvertrouwen.

De cursus wordt gegeven bij De Haere aan Erve Oosterwold 1 in Zenderen
op woensdagochtend van 9.00 tot 10.30 uur;
de eerste les is op 15 mei a.s.

Meer weten of aanmelden? Bel 074 – 259 20 50 of kijk op de-haere.nl.
Online aanmelden kan ook.