Meet & Eat

StichtingPresent
Categorie
Basisschool
Datum
2019-11-09 16:00

Meet & Eat: Samen eten met vluchtelingen

Stichting Present Almelo houdt zaterdag 9 november vanaf 16 uur de laatste Meet & Eat van dit jaar. Vluchtelingen uit het azc en statushouders, die al een verblijfsvergunning hebben en een huis in Almelo, schuiven dan aan tafel bij inwoners van Almelo, Wierden, Vriezeveen, Borne en omstreken voor een ongedwongen avondmaaltijd bij hen thuis. Dat kan bij een echtpaar of gezin zijn, maar ook bij een groepje collega's, vrienden of leden van een kerkelijke kring. 

MeetEat06 05 2019'Samen eten en eventueel ook samen koken is een mooie en laagdrempelige manier om vluchtelingen een welkom gevoel te geven en ze te laten kennismaken met onze cultuur en gewoontes. Tijdens de vorige Meet & Eat zei een deelnemer na afloop dat hij zich nu pas echt welkom en geaccepteerd voelde in Nederland. Hij was zo blij', vertelt Alie Dijkstra, projectleider Vluchtelingen bij Present.
Voor de vluchtelingen is het een belangrijk uitje, want ze komen in contact met Nederlanders. Die wens staat bij iedereen bovenaan het lijstje, maar contacten leggen is niet zo eenvoudig als het lijkt. Ook zijn ze even weg uit de dagelijkse sleur en hebben ze afleiding van hun zorgen.
Maar het is beslist geen eenrichtingsverkeer, want ook voor de deelnemende Nederlanders blijkt het keer op keer een verrijkende ervaring. Er worden verhalen, recepten en foto's gedeeld, er wordt gelachen en er ontstaan vriendschappen.

Alie Dijkstra: 'Bijna alle deelnemers komen enthousiast terug. Nederlanders vinden de openheid van de vluchtelingen vaak heel bijzonder. En de vluchtelingen waarderen de gastvrijheid en de vriendelijkheid enorm.'
De matches worden gemaakt op basis van opgegeven voorkeuren. De vluchtelingen kunnen vanaf 16 uur worden gehaald bij het AZC aan de Vriezenveenseweg. Statushouders komen meestal met eigen vervoer. 

Voor meer info en aanmelding: www.presentalmelo.nl/meet-eat
Telefonisch aanmelden kan uiterlijk tot 28 oktober bij Alie Dijkstra, tel. 06-14294984.

Met vriendelijke groet,
Alie Dijkstra
Projectleider Vluchtelingen Present
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-14294984