Oecumenische viering van de Eenheid

Week-vd-eenheid2021
Categorie
Raad van Kerken
Datum
2023-01-22 10:00
Locatie
Oude Kerk te Borne

Viering van de Eenheid 22 januari  in de Oude Kerk te Borne

Jaarlijks wordt in de maand januari de Week van gebed voor Eenheid van christenen gehouden. In deze week bidden christenen samen voor eenheid. Deze gebedsbeweging begon al ruim 150 jaar geleden en wordt wereldwijd gehouden. Dit jaar vindt de gebedsweek plaats van 15 t/m 22 januari.

Aan het einde van deze week zal er op zondag 22 januari een Oecumenische viering worden gehouden in de Oude Kerk te Borne. Deze begint om 10.00 uur.

Het thema van de viering is ‘Doe Goed , Zoek Recht. In de Week van gebed voor Eenheid worden we namelijk aangemoedigd om goed te doen en recht te zoeken met daarbij bijzondere aandacht voor de verdeeldheid die veroorzaakt wordt door ongelijkheid en racisme. Het materiaal voor deze gebedsweek is ons aangereikt door kerken uit de Amerikaanse staat Minnesota.

De voorgangers zijn ds. Johan Meijer van de Protestantse Gemeente Borne, Jolanda Valk van de Doopsgezinde Gemeente Twente en Gustaaf Boerjan namens de Rooms Katholieke parochie. Het gospelkoor Onderweg uit Almelo o.l.v. André Bijleveld verzorgt de muzikale ondersteuning.

De viering wordt ook live uitgezonden via de link: www.kerkomroep.nl/#/kerken/12316. Hier zal de viering ook later nog te zien zijn. Raad van Kerken Borne-Hertme-Zenderen