Skip to main content

Dorpsraad

Bestuur 2019

De Dorpsraad van Zenderen is opgericht op 6 april 1979 onder de naam: Stichting Gemeenschapsbelangen Zenderen. Het doel en de werkwijze van de Stichting is vastgelegd in notarieel bekrachtigde Statuten. De bestuursleden (= de leden van de Dorpsraad) zijn aangemeld bij de Kamer van Koophandel.

De Dorpsraad behartigt de belangen van de inwoners van Zenderen op maatschappelijk, recreatief en cultureel gebied, op ruimtelijk en infrastructureel gebied en op het gebied van duurzaamheid en milieu. Belangrijkste doel van de Dorpsraad is het instandhouden en versterken van de leefbaarheid van Zenderen (inclusief het buitengebied). Daartoe treedt de Dorpsraad veelal op als intermediair tussen de overheden (gemeente Borne en provincie Overijssel) en de Zenderense gemeenschap. De samenwerking met de gemeente Borne is vastgelegd in een bestuursconvenant. De Dorpsraad onderhoudt intensief contact met vertegenwoordigers van de gemeente. Zo is er jaarlijks een overleg van de Dorpsraad met het (meestal) voltallige College van B en W.

P1010657De Dorpsraad bestaat uit een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en leden die verantwoordelijk zijn voor de hierna genoemde gebieden
1. Wonen
2. Voorzieningen en Zorg
3. Verkeer en Veiligheid
4. Duurzaamheid
5. Groenvoorziening
6.Toerisme en recreatie (vacant)

Elk van deze aandachtsgebieden wordt behandeld door een werkgroep die uit meerdere personen bestaat

Vanaf 11 juli ’19 is het bestuur als volgt samengesteld:

  Taak   / Namens
Mobiel Telefoon
Jan Kruidenier Voorzitter  06-11269271  0748528929
Jeanine Mulder Voorzieningen en Zorg    
Leon van Dienst Secretaris Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    
Maarten kemna Penningmeester    
Huub Welberg Duurzaamheid    
Martijn Wijnstra Wonen in Zenderen    
Vacant Landbouw en Ondernemers    
Kristian Lammertink Groenvoorziening    
Henk Hoek Verkeer en Veiligheid    
Wendy Bosch Communicatie    

Sleutelfiguren

De Dorpsraad raadpleegt een aantal sleutelfiguren uit de Zenderense samenleving: het parochiebestuur, de ondernemersvereniging, de scholen, de eigenaar van het Landgoed Weleveld, de sportverenigingen (via ZV) en de jongeren (via de jongerenraad van de carnavalsvereniging). Deze sleutelfiguren worden ten minste eenmaal per jaar en bij zich voordoende projecten betrokken in de besluitvorming van de dorpsraad.

Onder “de paraplu “van de Dorpsraad opereren de werkgroepen:

  • Werkgroep Kloosterpad Zenderen, contactpersoon: Betsy Paus (tel: 0651209141)
  • Redactie VOX, contactpersoon Betsy Paus Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (tel: 0651209141)
  • Werkgroep AED Zenderen: contactpersoon: Hennie Zanderink (tel: 06-12988286)
  • Werkgroep website Zenderen: contactpersonen: Jan Verheijen (tel: 074-2664594) en Ben Oude Nijhuis (tel: 074-2670287)
  • Werkgroep Openbaar Groen: contactpersonen: Jos Wolbers (tel: 074-2661844) en Lies Maathuis (tel: 074-2663638)
  • Om het dorp verder te verfraaien onderhouden vrijwilligers de bloembakken die bij de invalswegen en in het centrum van Zenderen staan opgesteld. Contactpersoon hiervoor zijn Kristian Lammertink en Henk Hoek.

P1010656 De Dorpsraad vergadert ten minste eens per twee maanden in het Sindron.
Wanneer u uitgenodigd wilt worden of iets hebt in te brengen, dan kunt u contact opnemen met de secretaris via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.