Skip to main content

Algemeen

De nieuwe “Ommetjes” van Zenderen

Enkele jaren geleden is op de Toeristische Opstapplaats in Zenderen(TOP) een “afdakje” geplaatst met daaronder een bakje waarin 7 wandelroutes liggen. Deze routes zijn door de Dorpsraad van Zenderen en de gemeente Borne ontwikkeld. Aan deze zogenoemde “Ommetjes”, die gratis meegenomen kunnen worden, is in de pers nooit veel aandacht besteed. Toch zijn er behoorlijk veel mensen die de routes wandelen. De TOP bevindt zich tegenover “Het Seminar”.

Ommetjes ZenderenVorige week zijn er aan de “Ommetjes” 2 routes toegevoegd.
Deze beginnen bij de grote witte poort van het Patersbos, bij het kerkplein. Aan deze poort is een zwart kastje bevestigd waarin 2 wandelroutes liggen.
Deze routes van 3 en 5 km beginnen in het Patersbos, de Stiltetuin van de paters Karmelieten. In deze Stiltetuin ligt het labyrint.

Ook is het mogelijk het Kloosterpad van 11 en 8 km te wandelen. Deze routes beginnen bij de Zwanenhof. De 11 km loopt helemaal naar Hertme. Er is veel te zien onderweg. Niet alleen het historisch religieus erfgoed maar ook de prachtige natuur van o.a. Landgoed Weleveld.