Om tafel voor Elhorst-Vloedbelt

De Provincie Overijssel start binnenkort de procedure om te komen tot een provinciaal inpassingsplan (PIP) voor Elhorst-Vloedbelt. Twence wil op deze locatie de mestverwerkingsinstallatie realiseren. Een PIP is vergelijkbaar met een bestemmingsplan, met het verschil dat niet de gemeente maar de provincie het bestemmingsplan vaststelt. Onderdeel van het PIP is een onderzoek naar de omgeving. Binnenkort vinden er gesprekken plaats met (vertegenwoordigers van) Zenderen.

Op 15 februari organiseerde de Dorpsraad een goed bezochte informatieavond over de ontwikkeling van de mestverwerkingsinstallatie op Elhorst-Vloedbelt. Tijdens de avond kwamen verschillende zaken naar voor. In aanloop naar de eerste stappen in de PIP-procedure, vinden Twence en de provincie Overijssel het belangrijk dat alle belangen, meningen en argumenten nogmaals goed in beeld worden gebracht. Daarom is aan Juliëtte Huis in ´t Veld en Martin Verbeek van Marb Consultancy gevraagd om vanuit
verschillende perspectieven in gesprek te gaan met vertegenwoordigers van de Zenderense gemeenschap en omwonenden. Na de gesprekken volgt een openbare inloopavond die voor iedereen toegankelijk is en waar de resultaten van de gespreksronde worden gepresenteerd. Ook wordt er dan informatie gegeven over de vervolgstappen in de procedure.

De gesprekken vinden in de komende vier weken plaats. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..