Plannen voor ontwikkeling zonnepark Elhorst-Vloedbelt

Zonnepanelen E.VTwence is voornemens om een zonnepark te ontwikkelen op de locatie Elhorst-Vloedbelt in Zenderen. Op dit moment is een vergunningaanvraag in voorbereiding.

Twence vervult een belangrijke rol in de regionale energietransitie en levert met de ontwikkeling van zonneparken op haar eigen locaties een substantiële bijdrage aan de opwek van duurzame energie in de regio Twente.

Het zonnepark: elektriciteit voor 3.500 huishoudens
Het zonnepark heeft een oppervlakte van maximaal 13 hectare en het geschatte vermogen van dit zonnepark bedraagt circa 12 MWp, waarbij 10 MWp terug geleverd wordt op het net. Met deze hoeveelheid stroom kunnen ruim 3.500 huishoudens van elektriciteit worden voorzien. De overige 2 MWp kan worden ingezet voor de bedrijfsprocessen van Twence.

Uw mening telt!
De ontwikkeling van dit park zal plaatsvinden in nauwe samenspraak met de omgeving. Er zal bij de vergunningaanvraag zoveel mogelijk rekening worden gehouden met de wensen van de omgeving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan landschappelijke inpassing of mogelijke vormen van participatie.

Aandachtspunten of opmerkingen kunnen vóór 25 november doorgegeven worden aan Linda Rutgers, Projectleider, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer informatie over het Energiepark Elhorst-Vloedbelt is te vinden op www.twence.nl/projecten/zon.

Twence