Carnaval in 2020/2021 met de Doldraejers

Beste Zendernaren,

LogoDoldreajersVorige week is het definitieve besluit genomen dat alle grote carnavalsevenementen in carnavalsjaar 2020/2021 niet doorgaan.

We hebben hierover in de afgelopen periode meermaals gesproken met burgemeester Jan Pierik, enkele ambtenaren van de gemeente Borne en met Stichting Borns Carnaval, waar de Doldraejers onderdeel van is. De maatregelen en gevolgen omtrent COVID-19 zijn de afgelopen periode al stevig geweest en onzeker voor de voorliggende periode. We kunnen geen carnaval vieren zoals we dat gewend zijn, als er 1.5 meter afstand gehouden moet worden en er restricties zijn aan aantallen mensen in ruimtes.

En hoewel de huidige situatie lastig is, vinden we ook dat carnaval ondergeschikt is aan gezondheid. Dat neemt niet weg dat we inmiddels ook nagedacht hebben over een alternatief programma voor het komende jaar. Want als we digitaal kunnen werken en creatieve oplossingen bedenken om toch contact met elkaar te houden, dan betekent dit dat er ook carnaval mogelijk is in 2020/2021.

Wat gaan we dan wel doen?
We werken hard aan een alternatief programma. Een programma dat aansluit bij de maatregelen van de overheid en dat aanspreekt voor iedereen die het carnaval een warm hart toedraagt. Heb jij ideeën of vragen? Dan horen we dat graag van je. Want, dat is belangrijker dan ooit: we doen het samen. Wij werken ondertussen door en houden jullie op de hoogte van onze plannen.

Mede namens onze hoogheden Prins Martijn & Prinses Carmen, Jonkheer Mitch & Jonkvrouw Iris en Jeugdprins Cas & Jeugdprinses Julia wensen we jullie veel gezondheid toe en zetten we ons in voor dit bijzondere carnavalsjaar.

Carnavaleske groet,
Bestuur C.V. De Doldraejers