LogoZV1

Logo Voetrbal Bornerbroek

 

 

 

NIEUWE HOOFDTRAINER VOOR 2E DIVISIE

TEAM ZENDEREN VOORUIT/BORNERBROEK

Het DS1-team van Zenderen Vooruit heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld naar het niveau van tweede divisie. Nu Leoniek Besselink heeft aangegeven, dat dit haar laatste seizoen is als hoofdtrainer, is de vereniging hard op zoek gegaan naar een nieuwe coach.

Afton Groener Trainster Handbal 2Afton Groener is met ingang van het seizoen 2020/2021 de nieuwe hoofdtrainster van het DS1-team van het samenwerkingsverband Zenderen Vooruit/Bornerbroek.
Afton komt over van Eredivisionist Borhave, waar ze de afgelopen vijf jaar assistent trainster is geweest. Ze twijfelde er sterk aan om een jaar te stoppen, maar na een aantal positieve gesprekken en een proeftraining met het DS1-team, was de keuze gemaakt.

Groener neemt het stokje vanaf april 2020 over van Leoniek Besselink, die het team zeven seizoenen heeft gecoacht. Zij heeft het team vanuit de eerste klasse via hoofdklassen naar de tweede divisie geleid, waar ook dit seizoen meegedraaid wordt in de subtop.

Groener is oorspronkelijk afkomstig van Combinatie’64. Nadat ze door een blessure moest stoppen met spelen, heeft ze eerst de A-jeugd en het tweede damesteam een aantal jaren gecoacht alvorens ze de overstap naar Borhave maakte. Daar vormde zij haar trainerscarrière verder als assistent trainer. Al het eerste seizoen kwam ze alleen voor de groep te staan, nadat vroegtijdig afscheid werd genomen van de toenmalige hoofdtrainer. De afgelopen jaren heeft zij haar trainerspapieren gehaald en training gegeven aan dames senioren.

Besselink gaf al vroegtijdig aan dat dit het laatste seizoen voor haar was bij de hoofdmacht. Zij zal de jeugd gaan ontwikkelen naar het niveau dat nodig is om aansluiting met het eerste team te continueren.