Aveleijn beëindigt huurcontract Sindron

Vanuit maatschappelijke betrokkenheid ging Aveleijn in november 2017 de uitdaging aan om de buurtsuper Sindron in Zenderen nieuw leven in te blazen en een passende invulling te geven aan het dorpscentrum. Voor de cliënten met een verstandelijke beperking was dit een prachtige dagbestedingsplek, passend bij Aveleijns missie ‘Leven vol betekenis’.

In de afgelopen 2,5 jaar is er veel energie in gestoken om de invulling goed van de grond te krijgen en optimaal bij te dragen aan de leefbaarheid van Zenderen. Aveleijn moet echter met pijn in het hart concluderen dat alle inspanningen uiteindelijk niet mogen baten en het geheel niet rendabel is. De coronacrisis zorgde voor de uiteindelijke nekslag. Het huurcontract wordt dan ook niet verlengd. De beslissing hierover moest voor 31 mei worden genomen.

Dorpscentrum Sindron voorziet in een behoefte. Dat blijkt onder andere uit een enquête die vorig jaar werd gehouden. De Gemeente Borne onderzoekt momenteel de mogelijkheden om het dorpscentrum te kunnen voortzetten. Zodra hierover meer bekend is, zal dit met de gemeenschap worden gedeeld.
De buurtsuper is op dit moment nog geopend vanuit de vitale functie die supermarkten in deze periode vervullen.

De buurtsuper sluit haar deuren definitief op 1 juni. Het dorpscentrum was al gesloten in verband met de maatregelen rondom het coronavirus. In de komende periode wordt voor alle cliënten gezocht naar een nieuwe, passende dagbestedingsplek en ook voor de medewerkers wordt gekeken naar een oplossing.

LogoAveleijnVoor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Ellen van Heek, manager Communicatie Aveleijn via 06-83249261
Mieke Ligtenberg, communicatieadviseur Gemeente Borne via 074-2658690