Duurzaamheid in Zenderen

Beste inwoners van Zenderen,

Zoals u wellicht weet is de dorpsraad onderverdeeld in verschillende werkgroepen. Werkgroep duurzaamheid is nog op zoek naar extra hulp. Mocht u interesse hebben om mee te denken over hoe we duurzaamheid in Zenderen vorm kunnen geven dan kunt u contact opnemen met Huub Welberg (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Onderstaand bericht over het concept-energievisie Borne is bij ons binnengekomen Energievisie Borneen hier willen wij u natuurlijk graag op attenderen.

In het kader van onze inspraakverordening bieden wij u een digitale link aan naar onze Concept-Energievisie Borne: https://digitaalpubliceren.com/borne/17870/.
De Concept-Energievisie Borne ligt in de periode 10 december 2020 tot en met 20 januari 2021 voor een periode van 6 weken ter inzage.

Diverse overheidsinstanties zoals provincie, regio, buurgemeenten en diverse relevante instanties en organisaties (Waterschap, Welbions, LTO, Stichting Twickel, Cogas, Enexis, Duurzaam Thuis Twente, Twence en de dorps- en wijkraden) krijgen de Concept-Energievisie toegestuurd.

De Concept-Energievisie beschrijft langs drie inhoudelijke thema’s hoe de gemeenschap in Borne op route gaat om in 2050 CO2-neutral te zijn.

De thema’s zijn:

  • energiebesparing
  • de transitievisie warmte (hoe en wanneer gaan dorpen en wijken in Borne van het aardgas)
  • de bijdrage van Borne om in 2030 in de regionale opgave qua grootschalige duurzame opwek te voorzien.

Als rode draad door de inhoudelijke visiepijlers beschrijven wij hoe we de samenleving laten meedoen aan de energietransitie in Borne.

Indien u op de Concept Energievisie wilt reageren, dan kunt u uw schriftelijke zienswijze uiterlijk 31 januari 2021 sturen aan:
Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Borne
Postbus 200
7620 AE Borne

Of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.