EEN GOEDE DOELEN WEEK IN ZENDEREN

Goede doelen LogoHet is 5 uur in de middag, etenstijd. De bel gaat… Een collectant aan de deur.
U herkent dit vast wel. Dat overkomt u niet 1 of 2 keer per jaar, maar het zou zo maar 15 keer kunnen plaatsvinden. Want dat is het aantal landelijke Goede Doelen, waarvoor in Zenderen gecollecteerd wordt.

Eind vorig jaar heeft een aantal mensen daarom het initiatief genomen zich te verdiepen in het realiseren van een Goede Doelen Week voor Zenderen.
Naar aanleiding hiervan heeft dit groepje initiatiefnemers de knoop doorgehakt en besloten dat er in 2022 voor Zenderen een
Goede Doelen Week komt.

Wat houdt de Goede Doelen Week in?
Tot nu toe kwam men in het voor- en najaar voor een verschillende goede doelen collecteren. Dat gaat nu verleden tijd worden. De krachten worden gebundeld: er komt 1x per jaar in het najaar een huis-aan-huis collecte voor alle goede doelen tegelijk.

Waarom een Goede Doelen Week?
Zoals hierboven al aangegeven heeft Zenderen jaarlijks 15 collectes t.b.v. landelijke Goede Doelen. Dat betekent 15 coördinatoren die ieder op hun beurt zorgen dat het aantal collectanten (varieert van 10 tot 15 per collecte) benaderd wordt.

Het vinden van collectanten(vergrijzing) gaat steeds moeizamer. Is dat uiteindelijk wel/niet gelukt, loop je tegen de volgende problemen aan:

 • veel mensen zijn niet thuis;
 • mensen hebben geen contant geld in huis;
 • de QR-code leeft nog niet zo bij de ouderen;
 • jongeren tref je bijna niet thuis en zijn vaak moeilijk te porren voor deze Goede Doelen.

Als we al deze goede doelen bundelen, heeft dat heel wat voordelen:

 • er wordt nog maar 1x per jaar voor alle doelen tegelijk gecollecteerd;
 • collectanten worden niet meer overvraagd (sommige collectanten zetten zich wel voor 3 goede doelen in, dus 3x op pad).
  We gaan nu voor 1 gezamenlijke collecte op pad;
 • donatiebereidheid is wellicht groter (de brieven worden persoonlijk gebracht en weer opgehaald).
  U snapt wel: ook voor deze Goede Doelen Week is hulp onontbeerlijk. Er zijn heel wat klussen te doen vooraleer de brieven de deur uitgaan.
 • De te gebruiken enveloppen moeten bestickerd worden
 • Enveloppen moeten gevuld worden met de collectematerialen;
 • Deze enveloppen moeten op alle adressen met postcode 7625 bezorgd worden;
 • Na een week worden deze persoonlijk (in 2-tallen) weer opgehaald;
 • Enveloppen moeten verwerkt worden: openen, bedragen splitsen voor de verschillende doelen, contant geld tellen, automatische incasso’s invoeren.

Bent u organisator van een Goed Doel en u bent niet benaderd door één van de organisatoren van de Goede Doelen Week, wilt u dat dan aangeven.

Mocht u na het lezen van bovenstaand stukje denken: dat lijkt me wel wat.
Meldt u zich dan aan bij één van onderstaande personen:

Anita Wennekink 06-22288368 e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Gea Platenkamp 06-15440567 e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Riky Steenhagen 06-21684885 e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Betsy Paus 06-51209141 e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We zouden het fijn vinden als u ook aan deze Goede Doelen Week
uw steentje wilt bijdragen.

Organisatie Goede Doelen Week
A. Wennekink, G. Platenkamp, R. Steenhagen, H. Semmekrot, B. Paus

 Goede doelenlijst