Malletband verder als Percussion Group

Logo Gregorius Hertme2

 

De malletband van de muziekvereniging St. Gregorius gaat verder als Percussion Group. Dit muzikale gezelschap komt voort uit een in 1959 opgerichte drumband, trompetterkorps en een drum-lyrakorps. In ’86 werd de overstap gemaakt naar malletband waarmee in 1990 een eerste concours werd bezocht. Na de nodige promoties en kampioenschappen in diverse divisies begonnen deze muzikanten in 2015 met een nieuwe uitdaging: “ Percussion Live”. Inmiddels is de vereniging klaar voor een vierde editie van dit grote muzikale spektakel, Percussion Live 2022.

Vanuit het succes van Percussion Live kwam ook de vraag of ons onderdeel van de muziekvereniging niet toe was aan een nieuwe spraakmakende naam. Percussion Group past meer bij de muziek waar wij mee bezig zijn. Ook nodigt deze naam uit voor meer goede benamingen van projecten binnen deze muziekvereniging, zoals Percussion Drive, Percussion Rooky, Percussion Live etc.
2018 Percussion Live
In een jaar dat de muziekvereniging St. Gregorius 100 jaar bestaat wil de slagwerkgroep met deze nieuwe naam nog meer energie stoppen in de toch al positieve uitstraling van datgene waar zij mee bezig is.

Met een vriendelijke groet,

Jan de Vries
Vz Muziekvereniging
St Gregorius
Hertme