Skip to main content

Parochie Zenderen

Uit het Parochiebestuur: Nr 41

Berichtgeving uit onze vergadering van 27 juli 2023

 1. Kerkpleinbeveiliging
  Wij hebben een offerte gekregen van de firma Platvoet uit Hengelo m.b.t. het aanbrengen van beveiligingscamera’s voor het kerkplein en de kerk. De uitvoering is afhankelijk van goedkeuring van het Bisdom Utrecht.

 2. Orgel in de kerk
  Om financiële redenen hebben wij besloten geen actie te ondernemen m.b.t. het realiseren van een pijporgel in onze kerk. Het vervangen van het huidige elektronische orgel, voor in de kerk, is een betere optie om te gaan onderzoeken.

 3. De gehouden vrijwilligersavond
  Van veel vrijwilligers hebben wij vernomen dat de gehouden vrijwilligersavond op 11 juli een succes is geweest. We hebben elkaar op een andere manier kunnen ontmoeten en dat was een schot is de roos.

 4. Voortgang toekomstgesprekken
  Op 25 september 2023 zullen wij een gesprek hebben met het DB van de Karmel en op 13 oktober staat een gesprek gepland met Vicaris Cornelissen van het bisdom en een afvaardiging van onze buurtparochie H.J.J. van Borne-Hertme.
  De gesprekken zullen betrekking hebben op de toekomst van de parochie Zenderen.

 5. Kerkhof vernieuwing
  De plannen van de vernieuwing van ons kerkhof zijn in uitvoer genomen. Er zijn bij de firma’s CEKABE en Bakkerbeton asbestemmingen besteld voor het bijzetten van urnen op ons kerkhof. Er is een speciale vrijwilligerswerkgroep gevormd, die de nieuwe asbestemmingen in september en oktober gaan plaatsen. Tevens worden er bomen en zitbanken geplaatst.

Het parochiebestuur