Skip to main content

Eucharistieviering 24 januari a.s.

Hoewel er mooie eucharistievieringen op de televisie zijn, kan niets de samenkomsten in onze parochiekerk vervangen. Gelovigen willen elkaar in levende lijve kunnen ontmoeten, bekenden begroeten en ter communie gaan.
Samen zingen verdiept ons geloof, elke zondag naar de kerk gaan geeft ritme aan ons geloofsleven.

Momenteel zijn de risico’s bij ontmoeting echter veel te groot aan het worden. Met name door de nieuwe virusvarianten. De meeste kerken nemen dan ook geen risico en zijn in “lockdown” gegaan, gesloten. Voor sommige betekent dit waarschijnlijk ook de genadeslag. Na al jarenlang te maken te hebben gehad met teruglopend kerkbezoek, vergrijzing en dalende inkomsten versnelt corona nu hun einde. Onze parochie komt er doorheen. Bij de christelijke levenskunst hoort wel het je aanpassen aan de omstandigheden, hoop blijven houden in de Heer en onderlinge solidariteit.

Om elkaar niet uit het oog te verliezen is er zondag 24 januari een eucharistieviering. De kerk is dan gesloten en de viering zal sober zijn. Te volgen via het internet, de kerkradio en op een later tijdstip via Omroep Almelo. Misboekjes zijn weer beschikbaar. Ze liggen achter in de kerk.
Voor de streaming gaat u naar www.kerkdienstgemist.nl (invullen: Zenderen). Tot zondag!

Met hartelijke groet,
Pastoor Ton van der Gulik