Skip to main content

Bijeenkomst voor Oekraïne en de wereld

Raad van Kerken
RaadVanKerken
Datum: 2024-02-25 19:00

Locatie: Oude Kerk in Borne

Bijeenkomst op 25 februari in Oude Kerk voor Oekraïne en de wereld

Op 24 februari a.s. is het twee jaar geleden dat Rusland het buurland Oekraïne binnenviel.
Dachten we toen nog dat de oorlog slechts kort en hevig zou zijn, nu weten we dat het nog een hele tijd zal duren en dat herstel jaren gaat kosten.
Niet alleen in Oekraïne is de ellende niet te overzien maar ook in andere delen van de wereld hebben we te maken met geweld en rampen. Zoals het conflict Gaza-Israël en recent de grote natuurbranden in Chili die grote wijken in de as hebben gelegd met honderden doden en vermisten. Maar ook de bijna vergeten oorlog in Soedan en het geweld, droogte en honger in Somalië met miljoenen vluchtelingen tot gevolg.
De Raad van Kerken Borne, Hertme en Zenderen wil hier aandacht aan besteden tijdens een bijeenkomst op zondag 25 februari om 19.00 uur in de Oude Kerk in Borne, samen met de Oekraïense Mariia en Nataliia Bolduieva die het samenzijn muzikaal zullen begeleiden.
Iedereen die even stil wil staan bij de oorlog in Oekraïne en de ellende in andere delen van de wereld is welkom om samen met leden van de Raad van Kerken en de aanwezige pastores van de diverse kerken te bidden en een lichtje aan te steken voor de mensen daar die de gevolgen van het geweld aan den lijve ondervinden.

Raad van Kerken Borne, Hertme en Zenderen