Skip to main content

Wandelroutes

Ook voor de wandelliefhebber biedt Zenderen genoeg. Er is keuze uit verschillende wandelroutes.

Kloosterpad Zenderen

Een eigen Kloosterpad waar wandelen leidt tot verwondering en verbondenheid met de natuur en waar gelijk kennis kan worden genomen van de religieuze historie van Zenderen. Zenderen, een dorp met 1400 inwoners, kan met deze nieuwe aanwinst het gevoel van vroeger koesteren.

Ga naar website

Beeldenroute

De beeldenroute "Zenderen in de Groene Poort" leidt u langs een zestal kunstwerken en enkele bezienswaardigheden in Zenderen. Startpunt van deze wandelroute van 6.1 km is het Karmelietenklooster (kerkplein Zenderen) en duurt ca. 1 uur en 15 min.

De wandelroute met beschrijving van de kunstwerken, is te verkrijgen bij VVV-Borne.

Kuierroute Zenderen - Hertme

Kuierroutes zijn flinke wandelingen van zo'n 20 km met in de meeste gevallen een mogelijkheid om de route in tot korten. Kuieren heeft in Overijssel een dubbele betekenis, namelijk wandelen en praten. Met de kuierroutes maakt de wandelaar op een prettige en informatieve manier kennis met het Overijsselse landschap. De routes lopen over de mooiste weggetjes en langs de interessantste plekken in de dorpen.

Kuierroute Zenderen-Hertme is ca. 14 km lang. Startpunten van deze route zijn: restaurant Het Seminar in Zenderen en hotel-restaurant Jachtlust in Hertme. De route voert langs de Bornse Beek, openluchttheater Hertme en het Spookhuis.

TOP Zenderen

Aan de Hertmerweg in Zenderen, tegenover restaurant “Het Seminar”, is een toeristische overstappunt. Auto's en fietsen kunt u parkeren op de grote parkeerplaats. Op een informatiebord staan de wandelroutes aangegeven die door het mooie buitengebied van Zenderen en over het landgoed Weleveld lopen. Naast het informatiebord is een afdakje geplaatst waar 6 wandelroutes (5 tot 14 km) in de daarvoor bestemde bakjes liggen. Deze wandelroutes zijn gratis.

Ga naar website

Ommetjes Patersbos

Deze ommetjes beginnen bij de grote witte poort van het Patersbos, bij het kerkplein. Aan deze poort is een zwart kastje bevestigd waarin 2 wandelroutes liggen. Deze routes van 3 en 5 km beginnen in het Patersbos, de Stiltetuin van de paters Karmelieten. In deze Stiltetuin ligt het labyrint.