Herfstwandeling Kloosterpad

Kloosterpad
Categorie
Kloosterpad
Datum
2022-11-06 09:00
Locatie
Zwanenhof of bij de kerk

Herfstwandeling Kloosterpad Zenderen

Op zondag 6 november a.s. is de herfstwandeling van het Kloosterpad Zenderen. Start vanaf 9.00 - 14.00 uur bij de Zwanenhof, Retraitehuisweg 6, 7625 SL Zenderen. Of bij de kerk. Hier is om 10.00 uur eerst de Karmelviering, die ook het beginpunt van uw wandeling kan zijn.

Kloosterpad2Het Kloosterpad Zenderen is een zeer bijzondere meditatieve wandelroute die de 3 kloosters van Zenderen (Karmelieten - Carmelitessenklooster en Bezinningscentrum de Zwanenhof) met elkaar verbindt. Ook de kerken van Hertme en Zenderen liggen aan de wandelroute Tevens gaat de route door de prachtige natuur van landgoed Weleveld. De wandelaar loopt daar over de schouwpaden van de Bornsche en Oude Bornsche beek. De route kan ook worden gefietst (14,8 km).

Kloosterpad1De wandelroute heeft 4 afstanden: 3–5–8–11 km. Bij de wandelingen bestaat de mogelijkheid in de kloosters te kijken. Hier worden rondleidingen gegeven. Uitzondering vormt het Carmelitessenklooster. Hier wonen geen Carmelitessen meer. Aan de buitenkant van de slotmuur van het Carmelitessenklooster is de Kruisweg te bezichtigen. Mensen die liever niet willen of niet kunnen wandelen, mogen natuurlijk wel meedoen aan de rondleidingen in de kloosters.

Op het landgoed Weleveld staat een beeldengroep die de rangen en standen in de 13e eeuw voorstelt:” Het Middeleeuws Weleveld”.
Al verder lopend komt u op de Zendersche Esch. Midden op die Esch staat de in Saksische stijl gebouwde veel bezochte Mariakapel Van hieruit zijn de 3 kloosters te zien.

Meer informatie is te vinden op de website: www.kloosterpadzenderen.nl