Skip to main content

Dorsraad Zenderen

Heads-up Scholtenhof

Beste Zenderenaren,

sinds we op 13 oktober onze petitie tegen de uitbreiding van de Scholtenhof aan de burgemeester hebben overhandigd, is het op dit punt even stil gebleven. Het onderwerp staat nu weer op de agenda. De behandeling wordt voortgezet in een extra politiek beraad op woensdag 13 december om 19.30 uur (agenda en bijbehorende stukken hier). De planning is dat de gemeenteraad op dinsdag 19 december een besluit neemt over de verklaring van geen bedenkingen. Echter, er zijn fracties die nog een aantal zaken uitzoeken. Dit zou nog tot verder uitstel kunnen leiden.

Eerder is in de gemeenteraad afgesproken dat eerst een extern juridisch advies zou worden gevraagd. Dat advies is inmiddels openbaar geworden (Klik deze link voor het document). Elf pagina's interessante kost, waaruit u zelf uw conclusies kan trekken. De dorpsraad constateert dat het voor de Scholtenhof nog geen gelopen traject is. Er zijn blijkbaar nog vraagtekens te plaatsen bij de aanvraag van Actolei. Ook lijkt de gemeenteraad meer tegenargumenten te kunnen aanwenden dan zij eerder heeft gedaan.

Het wordt dus een ingewikkelde afweging voor de wijze mannen en vrouwen in onze gemeenteraad. De dorpsraad zal vooralsnog niet inspreken. Wij denken dat we ons punt hebben gemaakt met onze eerdere inspraak en met de petitie. Vanzelfsprekend zullen wij de beraadslaging wel volgen via livestream https://borne.bestuurlijkeinformatie.nl/Agenda/Index/96791197-8a05-4f49.

Vragen of opmerkingen graag weer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Met vriendelijke groet,
Namens Dorpsraad Zenderen
Jan Kruidenier, voorzitter