Skip to main content

Verbindingsweg

Aanvullende informatie Vloedbeltverbinding

In aansluiting op de nieuwsbrief van de Dorps(p)raad door Jan Kruidenier in de vorige VOX over de Vloedbeltverbinding (=westelijke randweg) kunnen wij vanuit de stichting Zenderen filevrij nog het volgende melden.

5b variantDinsdag 23 maart heeft de gemeenteraad van Borne uiteindelijk - na een een emotierijke vergadering (zie verslag op BorneBoeit van 23 maart) UNANIEM besloten tot de voorkeursvariant van de Vloedbeltverbinding (" Bundeling A1-A35"). Dit is de oude 5b-variant van 2012! Hiervoor hebben wij eerst als actiegroep Zenderen tegen de verbindingsweg en later als stichting Zenderen filevrij vanaf oktober 2017 hard gestreden. Zie dossier Verbindingsweg op BorneBoeit. Nu moet de gemeenteraad van Almelo in april nog een besluit nemen en uiteindelijk moeten provinciale staten op 30 juni het voorlopig geschatte budget van 50 miljoen beschikbaar stellen. De gemeente Borne en de regio Twente moeten hier respectievelijk 5 en 5 miljoen in bijdragen.

Op dit moment voeren we samen met de Dorpsraad een lobby richting alle fracties in provinciale staten. Inmiddels hebben we de fracties van VVD, CDA, CU, OCL rondgeleid langs het tracé en een toelichting gegeven. We gaan nog rond met de fractie van GroenLinks en SP. De fractie van de PvdA hebben we online gesproken. Dit gebeurt allemaal om de besluitvoming in juni a.s. in positieve zin te beïnvloeden.

Als het budget in juni a.s. beschikbaar komt gaat het proces verder met het bepalen van het definitieve tracé. Dit zal in direct overleg met aanwonenden en met betrokkenheid van Zenderen en omgeving gebeuren. Daarna volgt de procedure van het wijzigen van het bestemmingsplan en tenslotte - het belangrijkste - de concrete uitvoering.

Namens het bestuur van de stichting Zenderen filevrij,
Sandra Ottolander