Skip to main content

Verbindingsweg

Voortgangsbericht:-Actiegroep “Zenderen filevrij

Datum: 29 april 2019

Beste inwoners van Zenderen,

Hierbij een nieuw voortgangsbericht van de actiegroep “Zenderen filevrij”.

Afgelopen donderdag 25 april was er in het Kulturhus te Borne een informatiebijeenkomst voor genodigden van wijk- en dorpsraden, actiegroepen, werkgroepen etc.
Deze avond is georganiseerd door alle oppositiepartijen in de raad van de gemeente Borne ( VVD, D66, SP, Voor Borne, GroenlinksPvdA) en de actiegroep “Zenderen filevrij”.
Doel van de avond was om te bekijken of er voldoende draagvlak is te vinden om de coalitiepartijen ( CDA, GB90 en Borne Nu) te verzoeken de activiteiten rondom de verbindingsweg stil te leggen totdat de raad heeft gesproken over de resultaten van het verkorte MIRT onderzoek naar het knelpunt Azelo-Buren en het onderliggende wegennet zoals de N743 en de N744. ( zie de bijgevoegde voorlichtingsfolder ). De eerste resultaten van dit onderzoek worden namelijk in de zomer van 2019 verwacht.

Het verslag van deze avond stond vrijdag 26 april op BorneBoeit.
Zie artikel ‘Wacht even met Verbindingsweg’.

De oppositiepartijen gaan zich met ons beraden hoe we verder gaan.
De verwachting is dat het college en de coalitiepartijen vooralsnog gewoon doorgaan met de voorbereidingen van de aanleg van de verbindingsweg.
Het voorstel bestemmingsplan verbindingsweg komt waarschijnlijk in mei of juni in de raad. Daarna is er een mogelijkheid van bezwaar en eventueel beroep tot aan de Raad van State.

De actiegroep “Zenderen filevrij” is bezig een stichting op te richten. Als stichting kunnen wij zelfstandig bezwaar en beroep instellen.
Het is waarschijnlijk dat wij daarvoor te zijner tijd een beroep op u doen voor een financiële bijdrage.

Tot zover op dit moment.

Met vriendelijke groet,
Namens de actiegroep “Zenderen filevrij”,
Fons Lohuis