Skip to main content

Verbindingsweg

Zenderen klaar voor


nieuwe actie tegen dagelijkse files


Werkbezoek Statencommissie Verkeer aan Zenderen

Verkeersproblemen Zenderen groeien
ActieFoto1

De inwoners van Zenderen hebben de afgelopen maanden geregeld aan den lijve ervaren hoe groot de verkeersproblematiek in Zenderen is. Bekend zijn de dagelijkse ochtend- en avondfiles ten gevolge van het regionale verkeer dat dwars door Zenderen moet om op de A1 en A35 te komen. En als er op deze hoofdader een ongeval plaats vindt, zoekt alle verkeer zich een alternatieve route. Dat is meestal ook door Zenderen!

 

Nieuwe actie in Zenderen
De inwoners van Zenderen komen opnieuw in actie tegen deze grote verkeersoverlast. Dinsdag 4 september kunnen alle automobilisten, die door Zenderen rijden, de actie tegen de dagelijkse verkeersoverlast steunen. Ze krijgen een briefkaart uitgereikt die na ondertekening naar hun eigen college van burgemeester en wethouders en gedeputeerde staten van Overijssel wordt gestuurd. Hierin staat het verzoek dit fileprobleem samen met Almelo, Hengelo, Tubbergen, Dinkelland en Borne op te lossen. Het gaat tenslotte om een regionaal probleem met 2 provinciale wegen N743 en N744.
Op YouTube is een filmpje te zien dat de situatie goed in beeld brengt: “verkeersoverlast Zenderen”.
ActieFoto2Statencommissie verkeer van de provincie Overijssel op werkbezoek op 5 september 2018.
Op 7 maart jl. heeft de actiegroep een petitie met 500 handtekeningen aangeboden en op 28 maart is er ingesproken bij de Statencommissie verkeer. Mede als gevolg daarvan is op initiatief van de provinciale CDA-fractie en de provinciale SP-fractie een werkbezoek van deze commissie verkeer aan Zenderen voorbereid. Dit werkbezoek vindt plaats op woensdag 5 september van 10.00-12.00 uur in het dorpshuis Sindron. Voor deze bijeenkomst zijn vanuit Zenderen de actiegroep, de werkgroep verkeer & veiligheid en de Dorpsraad uitgenodigd. Vanuit de gemeenten Almelo, Hengelo, Tubbergen en Borne zijn de leden van de raad gevraagd acte de présence te geven. De Statencommissie wil zich laten informeren over de ernst van de situatie en de neveneffecten op de gezondheid en veiligheid die hierbij optreden. Ook wil men graag horen welke oplossingen de direct betrokkenen zien.

Provinciale wegenverkeersvisie in najaar in Provinciale Staten.
De actiegroep, de werkgroep verkeer & veiligheid en de Dorpsraad Zenderen vinden dat er een oplossing moet komen waarmee Zenderen en Borne worden ontlast van het regionale verkeer uit NO Twente en het doorgaande verkeer tussen Hengelo en Almelo dat geen bestemming Zenderen of Borne heeft. Tegelijk moet de oplossing aansluiten bij de ontvlechting van de A1 en A35 tussen Azelo en Buren, waarin het Rijk het voortouw neemt. In 2012 heeft de Twentse wegenvisie, opgesteld door Regio Twente, hierin al voorzien. Het zou mooi zijn als die oplossing nu ook in de provinciale wegenvisie van de provincie Overijssel wordt opgenomen en na de provinciale verkiezingen van maart 2019 ook in het nieuwe coalitieakkoord van de provincie Overijssel.

Noot redactie.
Voor nadere informatie over dit persbericht kunt u zich wenden tot woordvoerder Sandra Ottolander.
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T: 06-55328719