Skip to main content
ALGEMEEN

Onze bloembakken en het plantsoen bij de Bussenschuurster

bloembak02U heeft het waarschijnlijk al gezien. Vorige week zijn alle bloembakken en het plantsoen opnieuw ingeplant met winterviolen. Mensen vragen zich soms af hoe dat allemaal is geregeld en wie de kosten betaalt. Dat kan ik me goed voorstellen, vandaar enige uitleg. Ongeveer 12 jaar geleden zijn we ermee begonnen. Bloembakken die in Borne niet meer gebruikt werden, omdat het te duur was en te veel werk kostte, zijn op verzoek van de Dorpsraad naar Zenderen gebracht. Daarna zijn er nog een paar bijgekomen. Er staan momenteel 24 bakken in Zenderen (inclusief rotonde en boomcirkels).

We hebben op het moment een groep vrijwilligers die deze 3 keer per jaar inplanten en vooral de zomerdag van water voorzien. Een prima groep van gemotiveerde mensen. Eigenlijk mogen de namen best een keer genoemd worden. Henk Semmekrot – Wilhelmien Tulk – Anja Besselink – Trees Belt – Jos Wolbers – Hedwig ter Beke - Harry Peper – Jan Maathuis – Engelien Westerbeek – Herman Kamphuis – Willem en Herna Jansen en hun bewoners van het Thomashuis en Lies Maathuis.

bloembak01De planten werden altijd aangeleverd door de fa. ter Brugge uit Boekelo. Deze is onlangs gestopt met zijn bedrijf. We hebben gelukkig een nieuwe leverancier gevonden namelijk tuincentrum Heerdink uit Geesteren. Vorige week zijn de eerste planten geleverd en we zijn zeer tevreden over de gang van zaken. Nu nog de financiën. We krijgen een vast bedrag per jaar van de Dorpsraad. Ook de gemeente Borne springt bij. Daarnaast hebben we een paar sponsoren. Dit jaar kregen we een bedrag van de dames van de KPV. Zij verdienden geld bij de ijsbaan. Heel attent!!! Ook kregen we vorig jaar geld van de gemeente via de buurtbon. Zo redden we het net. Ik ben de coördinator. Koop de planten in en verdeel deze. Daarna krijgen de vrijwilligers een mail dat ze de planten kunnen afhalen bij ons thuis. Het loopt als een trein. Daarom wil ik ook graag alle vrijwilligers bedanken voor het verrichte werk. Door hen ziet Zenderen eruit zoals het er nu uitziet. Zeker niet onbelangrijk voor ons dorp met zoveel verkeer.

Lies Maathuis
Namens de Dorpsraad coördinator Openbaar Groen