Skip to main content

Verbindingsweg

Bezwaarschrift OZB aanslag


Aan alle Zendernaren die een OZB aanslag 2018 krijgen of al ontvangen hebben

In het kader van de actie "Verbindingsweg-Neen" heeft de Actiegroep aangegeven zorg te dragen voor een model-bezwaarschrift OZB aanslag.

Waarom een bezwaarschrift OZB?
De gemeente Borne wil een verbindingsweg aanleggen over de Zenderense Es. Voor die weg ontbreekt het geld. Dat geld moeten alle huishoudens in Borne, Zenderen en Hertme opbrengen via een verhoging van de OZB met 2% gedurende een aantal jaren.

De eerste keer dat die verhoging is doorgevoerd was voor het jaar 2017. Dat jaar ligt achter ons. Voor 2018 moet er weer extra OZB worden betaald voor de financiering van die weg. Het effect van die weg is extra verkeersoverlast in Zenderen met 10%. Dat vinden wij als Actiegroep absurd. Meer betalen voor meer verkeersoverlast. Die verkeersoverlast zorgt voor waardevermindering van de woning. Je bent minder goed bereikbaar en je hebt meer geluidoverlast en luchtvervuiling.

Tegen de aanslag OZB kun je een bezwaarschrift indienen. We hebben 2 model-bezwaarschriften op de website zenderen.nl geplaatst onder het thema Verbindingsweg.
Voor eventuele hulp bij het invullen van het bezwaarschrift kun je een beroep doen op Peter Geerdink
( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )

Met vriendelijke groet, namens de actiegroep,
Fons Lohuis