Skip to main content
ALGEMEEN

Lintjesregen Borne ook dit jaar weer in Zenderen!!

Op woensdag 26 april '17, de dag voor Koningsdag (donderdag 27 april '17) ontvingen twaalf inwoners van de gemeente Borne uit handen van burgemeester Welten een Koninklijke onderscheiding. Daarvan was er één uit Zenderen: Dhr. Hennie Harink. Hennie zet zich al geruime tijd heel bijzonder in voor de Zenderense gemeenschap. Vooral op kerkelijk gebied is hij heel actief in velerlei functies. Het is daarom, dat het parochiebestuur voor hem een aanvraag gedaan heeft voor een Koninklijke onderscheiding. Als dorpsraad feliciteren we Hennie namens de hele gemeenschap Zenderen met deze onderscheiding. En uiteraard hopen we, dat hij zich nog lang in goede gezondheid verdienstelijk zal blijven maken voor de gemeenschap!

Overigens: kent u iemand, die zich verdienstelijk maakt voor de samenleving, op wie je altijd een beroep kunt doen zonder tegenprestatie te verwachten? Misschien komt die persoon wel in aanmerking voor een Koninklijke Onderscheiding. Voor het krijgen daarvan geldt dat betrokkene "zich geruime tijd ten behoeve van de samenleving heeft ingespannen op een wijze die uitgaat boven hetgeen van hem of haar mag worden verwacht".

Een voorstel voor een Koninklijke onderscheiding ter gelegenheid van Koningsdag 2018 moet vóór 7 juni 2017 bij de burgemeester zijn ingediend. Wilt u iemand in aanmerking laten komen, neem dan contact op met mevrouw Benedicte Tijhuis, kabinet van de burgemeester, via telefoonnummer 074-2658715. Zij kan in grote lijnen al aangeven of de verdiensten bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke onderscheiding. Op www.borne.nl vindt u het aanvraagformulier en informatie over het vervolgtraject.