Skip to main content
ALGEMEEN

Obligatielening t.b.v. aankoop grond ijsbaan

Beste clubleden en inwoners van Zenderen e.o.,

logo jong IJsclub Zenderen2De IJsclub Zenderen is al sinds mensenheugenis gevestigd aan Het Hag 4 te Zenderen. Op die locatie heeft de vereniging een mooi ijsbaancomplex weten te realiseren. De opstallen, clubgebouw, kassa, schuren en pompgebouw zijn door en voor rekening van de IJsclub gebouwd, maar staan op grond die de IJsclub in bruikleen heeft van de grondeigenaar. Verder wordt elk jaar in de winterperiode de grond van de ijsbaan gehuurd.

De grondeigenaar heeft aangegeven de gronden te willen vervreemden en biedt deze te koop aan. Afgelopen maanden heeft bestuur van de IJsclub Zenderen overeenstemming weten te bereiken over de aankoop van de ondergrond van de gebouwen, parkeerplaats en bijbehorend bosgedeelte. Van het weiland, dat tijdens een vorstperiode de ijsbaan vormt en ruim 2,5 ha. groot is, hebben we overeenstemming over deaankoop van ruim 1 hectare. Deze aankoop kunnen we betalen uit de reserve van de ijsclub, echter is daarmee de kas ook tot op de bodem leeg. IJsclubZenderenVoor de resterende 1,5 ha. van de ijsbaan hebben we een optie tot koop. Het Algemeen Bestuur van de IJsclub Zenderen heeft op 21 maart jongstleden ingestemd met de aankoop en op 7 mei jongstleden heeft de Algemene Ledenvergadering haar goedkeuring gegeven aan het besluit tot aankoop van de hierboven omschreven deel.

De Algemene Ledenvergadering is ook akkoord met de uitgifte van obligaties. Met de uitgifte van de obligaties willenwe gelden inzamelen voor de aankoop van 1,5 ha. grond.
Als ijsclub willen we vanaf 2029 beginnen met terugbetalen van de obligaties en met een maximale termijn van 10 jaar. Op de obligaties wordt geen rente vergoedt. Door de aankoop bespaart de ijsclub de jaarlijks te betalen huur en zal het gekochte deel van het weiland worden verpacht waardoor er extra inkomsten zijn die dan worden ingezet voor de terugbetaling van de obligaties. Door de aankoop heeft de IJsclub Zenderen, onze clubleden en de gemeenschap in Zenderen de grootst mogelijke zekerheid dat de ijsbaan kan blijven op de huidige locatie.
Wij hebben inmiddels de eerste obligatieformulieren ontvangen en de eerste gelden zijn binnen maar bij deze willen wij ook mede een beroep doen op niet leden van de ijsclub.
Als u de ijsclub een warm hart toedraagt en ons wilt helpen door financiële ondersteuning of door inschrijving op de obligatielening dan stellen wij dat erg op prijs. Via de website van de IJsclub (ijsclubzenderen.nl) kunt u en formulier downloden en invullen. Dit formulier kunt u mailen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of inleveren bij de secretaris van de IJsclub, p.a. Esweg 6, 7625 SV Zenderen of bij de penningmeester, H. te Wierik, Het Hag 2, 7625 ST Zenderen.

Natuurlijk kunt u voor extra informatie bellen met de secretaris of penningmeester van de IJsclub Zenderen.

Alvast onze dank.
Namens het bestuur van de ijsclub Zenderen

p/a T.H. Timmers
Esweg 6 Zenderen
7625 SV Zenderen
Telefoon : 06-11795517
E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bank IJsclub Zenderen : IBAN NL67 RABO0309402271
Inschrijving KvK : 40074291 Zenderen, 13 mei 2024