Skip to main content

Durf jij dat ook ?

Wie ben ik?
Mijn naam is Ester Klasens.
Genoeg ideeën. Daadwerkelijk doen is iets anders. Het starten van ‘Ester Natuurlijk’, is voor mij een stok achter de deur om telkens weer een stap(je) te zetten. Want wat vind ik nou ècht leuk? Is het nou echt zoals ik denk dat het is? Waar gaat mijn hart sneller van kloppen? Wat zijn er waardevolle helpende handen met tips zoals: “Je moet niet alleen aan je bedrijf werken, ook erin. (…) Wanneer ga je het echt doen? Test het uit!”

Stap voor stap uitproberen is de aanpak die ik hanteer.
Efficiënt? Misschien niet. Een avontuur? Zeker!

Een mindset die erg goed past bij de manier waarop ik naar de natuur kijk. De grond, de bodem, ons fundament. Die als je durft te ontdekken prachtige eigenschappen heeft. Zo te gebruiken. Zo voor het oprapen. Toegankelijk voor iedereen. Het vergt alleen wat aandacht en tijd.

Hoe toegankelijk?
Iemand uit de buurt was onkruid aan het wieden. Het onkruid, winterpostelein, waar o.a. heerlijke pesto van te maken is. Dit vertelde ik hem, hij lachte en zou het uitproberen. Ik mocht wat plukken, deed dit en liep terug. Onderweg sprak een andere buurtbewoner mij aan en vroeg wat ik in handen had. Ook haar vertelde ik over de plant en het recept. Toen ik in de keuken de pesto proefde bedacht ik dat ik de pesto op de foto wilde zetten. Maar ik had alle plantjes gebruikt. Terug naar de buurman, met de pesto om hem alvast te laten proeven. Een positieve reactie en een plantje geplukt voor de foto. Hoe laagdrempelig en toegankelijk kan het zijn. Verwondering over het vrolijke gevoel dat ik kreeg over het delen van mijn kennis. Weer twee mensen verrijkt met een verhaal én iets lekkers uit eigen bodem!

Gewoon doen, zien en ervaren.
Samen ervaren? Dat kan!