Skip to main content

Onderhoud provinciale weg N743

Brief Provincie Overijssel

logo provincie overijsselDe províncie Overijssel gaat onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan de provinciale weg N743 in Zenderen. Met de brief informeer ik u over de uitvoering van de werkzaamheden en leest u waarom wij dat gaan doen en wanneer.

Onderhoud op de N743
De provlncie Overijssel vindt het belangrijk dat iedereen zich gemakkelijk, veilig en vlot kan verplaatsen. Daarom werkt de provincie op diverse plaatsen aan de verbeterlng van de wegen. De Hoofdstraat is aan onderhoud toe, omdat er scheuren en kuilen in het wegdek ontstaan. Aannemer TWW (Twentse Weg-, en Waterbouw) gaat de bovenste laag asfalt vervangen.

Waar vinden de werkzaamheden plaats?
De werkzaamheclen worden ultgevoerd op de hoofdrijbaan van de provinciale weg N743 (Bome-Almelo) bij Zenderen binnen de bebouwde kom.

Wanneer gaan de werkzaamheden van start?
De werkzaamheden vinden plaats van maandag 28 oktober 07.00 uur tot en met vrijdag 1 november 22.00 uur.

De werkzaamheden worden dit jaar nog voor de winter uitgevoerd. De huídige weg is in slechte staat,  waardoor het asfalt los kan laten. Dit kan verkeersonveilíge situaties veroorzaken en extra geluidshinder opleveren. Een winterperiode met vorst kan deze problemen verergeren. Daarom worden de werkzaamheden nu uitgevoerd en niet uitgesteld tot de aanleg van de nieuwe Vloedbeltverbinding, de toekomstige rondweg om Zenderen. Na de aanleg van de Vloetbeltverbinding zijn er wijzigingen aan de Hoofdstraat in Zenderen gepland.

Werkzaamheden in fasen
Om er voor te zorgen dat de omgeving zo goed mogelijk bereíkbaar blijft, worden de werkzaamheden in fasen uitgevoerd en komen er omleidingsroutes.

Fase 1: maandag 28 oktober en dinsdag 29 oktober: bebouwde kom grens (kant van Almelo) tot rotonde Hoofdstraat/Zenderensestraat.

Fase 2: woensdag 30 oktober tot en met vrüdag 1 november: rotonde Hoofdstraat/Zenderensestraat.

Het gehele werk vak (fase 1 & 2) is van maandag 28 oktober tot en met vrijdag 1 november afgesloten voor het doorgaand verkeer. Hieronder vindt u een kaart met een overzicht van de fasen.

FaseringWegonderhoudN743

Wat betekent dit voor de omwonenden?
Tíjdens de werkzaamheden is de bebouwde kom van Zenderen afgesloten voor doorgaand verkeer. De aannemer maakt met aanwonenden en aanliggende bedrijven aparte afspraken over de bereíkbaarheid. Aanvullende informatie over de uitvoering van de werkzaamheden ontvangt u via de aannemer, in de vorm van bewonersbrief en/of persoonlijk contact.

Omleiding
Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de A1/A35 en de N349 (afstag Alrnelo). De omleiding wordt met borden aangegeven en is ook te zíen op www.bereikbaar.overiissel.nl. De aannemer rnaakt met aanwonenden en aanliggende bedrijven apart afspraken over de bereikbaarheid.

Route bus
Bus 51 van Arriva kan in genoemde periode Zenderen niet aan doen. De tijdelijke route van Borne naar Almelo verloopt vía de Oonksweg - Bomebroeksestraat -Tusveld - Grote Bavenkelsweg en Bornsestraat em vice versa.

Heeft u vragen over deze brief?
Neem dan contact op met Teun Westrik, projectleider Cyclisch Onderhoud van de provincie Overijssel via 06-5316 56 29 of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Met vriendelijke groet,
namens Gedeputeerde Staten van Overíjssel,

Teun Westrik
Projectleider Cycllsch Onderhoud