Skip to main content

Parochie Zenderen

berichtgeving uit het pastoraal team

Komende zondag vieren we Palm- of Passiezondag. Een dubbele naam voor het gedenken van een gebeurtenis die ook heel dubbel van aard is. Want bij zijn intrede in Jeruzalem wordt Jezus eerst door het volk met zwaaiende takken jubelend begroet. Dan slaat de stemming om in "kruisig hem". Zó begint de Goede Week. Omgeslagen is nu ook de stemming in de wereld. Van optimisme, ontmoeting en vreugde, is die omgeslagen in bezorgdheid, angst en voor velen isolement. Er is verdriet, lijden en niemand weet wanneer de crisis eindigt. In de Goede Week zullen we met name op Goede vrijdag al onze zorgen, pijn en leed verbinden met de lijdende Christus. We zullen stil staan bij hen die nu sterven in eenzaamheid en isolatie. We leven mee met de zieken, de medici en allen die nu het uiterste van hun krachten geven in de zorg. En we voelen mee met de onzekerheid en wanhoop van ondernemers, werknemers en vele, vele anderen. Met hen allen die zeggen: “hoe nu verder?”. Toch zijn we daarbij niet zonder hoop. Want de natuur rondom ons fluistert het ons al toe: “Het wordt weer Pasen!”

De huidige pandemie heeft ook grote gevolgen voor het Karmelietenklooster van Zenderen. Alle bewoners zijn nu in quarantaine op hun kamer. Naast ongemak is daar voor allen nu ook verdriet bijgekomen. Want als gevolg van het coronavirus is dinsdagmorgen pater Edgar Koning overleden. Hij was de prior van het klooster; een wijze en hartelijke karmeliet die vaak als priester is voorgegaan in onze parochiekerk. We zullen hem erg missen.

Laten we eindigen met een goed bericht. Sinds afgelopen vrijdag heeft onze parochie via het internet een beeld -en geluidsverbinding met de parochiekerk. Er zijn live uitzendingen, maar ook vieringen die naderhand kunnen worden bekeken. De apparatuur die het kerkbestuur heeft aangeschaft is van uitstekende kwaliteit, maar functioneert nu nog provisorisch en niet altijd vlekkeloos. Want door de coronacrisis kan het eenvoudigweg nog niet worden afgemaakt
.
Het adres van de website is: kerkdienstgemist.nl
Daar vult u dan “Zenderen” in.
Beeld en geluid zijn te ontvangen via de computer, tablet of via een gratis app op de mobiele telefoon.
Probeert u het eens en voelt u zich weer even thuis in onze parochiekerk.

Het pastoraal team

 PS.

Eucharistievieringen op radio en televisie
Elke zondag is de Eucharistie op televisie te volgen, via KRO-NCRV, vanaf 10.00 uur op NPO 2.
Verder zendt radio Mario iedere ochtend en avond een Eucharistieviering uit om 09.00 uur en 19.00 uur.

GEZEGENDE PALMTAKJES

Niet alleen in de parochiekerk, maar ook in het klooster zijn dit jaar
alle vieringen in de Goede Week afgelast. Ik ben echter wel in
de gelegenheid om palmtakjes te zegenen. U kunt ze op Palmtakje
Palmzondag ophalen achter in de kerk. Misschien weet
u ook wel iemand voor wie u een takje mee zou kunnen
nemen. Zo verwelkomen wij Christus in ons midden.

Pastor Ton van der Gulik