Skip to main content

Zonnebloemregio Zonnehof zoekt bestuursleden

logo ZonnebloemDe regionale Zonnebloemafdeling Zonnehof is hard op zoek naar nieuwe bestuursleden. Bij voorkeur mensen die vanuit hun beroep of achtergrond over bestuurlijke kennis of vaardigheden beschikken. En die deze capaciteiten als vrijwilliger in willen zetten voor mensen met een lichamelijke beperking. De regiobestuursleden ondersteunen de acht plaatselijke afdelingen en hun vrijwilligers die in de regio actief zijn. Ook coördineren zij diverse activiteiten en geven zij vorm aan het vernieuwde beleid van de Zonnebloem.

Mensen met een lichamelijke beperking mooie momenten bezorgen. Dat is wat de Zonnebloemvrijwilligers doen. Ze gaan op bezoek en samen eropuit en organiseren vakanties en activiteiten. Zo heeft de regionale afdeling Zonnehof jaarlijks een dagboottocht en een gezellige ontspanningsmiddag op haar programma staan. Maar ook kleinere, de zo genaamde 1 op 1 activiteiten worden door de regio ondersteund en begeleidt. De Zonnebloem maakt dit soort activiteiten mogelijk. Met de inzet van veel vrijwilligers.

Doordat de nadruk steeds meer op kleinschalige en 1 op 1 activiteiten komt te liggen en omdat door de veranderde maatschappij steeds meer mensen met een lichamelijke beperking in een isolement raken, zijn er steeds meer vrijwilligers nodig. Bestuursleden ondersteunen deze vrijwilligers om hun vrijwilligerswerk zo goed mogelijk uit te kunnen voeren. Niet alleen is dit bestuurswerk zinvol, het geeft ook veel voldoening.

Informatie of aanmelden?
Is je interesse voor de Zonnebloem gewekt en wil je meer weten? Neem dan contact op met Ria Doeschot, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
tel. 0547-333538. De regio Zonnehof is ook te vinden op internet: zonnebloem.nl/zonnehof. Op www.zonnebloem.nl kun je heel veel algemene informatie vinden.