Skip to main content

Kulturhus Festival: Kom Erbij!

Zondag 23 september is het zover, dan vindt van 12.00 tot 17.00 uur het nieuwe, gezellige Kulturhus Festival plaats in Borne. Gelijktijdig met de Lifestyle Koopzondag. Het Kulturhus Festival staat in teken van ontmoeting, kleurrijke gezelligheid, en noaberschap. Live muziek, lekker eten en drinken, KidsBios marathon, schminktent, voorleesfeestje, groene Ruilmarkt, en diverse stands van allerlei leuke, interessante, culturele, maatschappelijke partners (vrienden). Een community vieren is ook een lifestyle natuurlijk! Kom erbij, bij deze bonte stoet aan gezelligheid! Alvast een klein voorproefje:

GROENE RUILMARKT

De ruilmarkt is van 13.00-14.00 uur, tijdens het Kulturhus Festival.

Heb je een gigantische pompoenenoogst, of een potje zelfgemaakte jam over? Leggen de kippen meer, dan je op kunt? Staat er een pot ingeweckte sperziebonen teveel op je kelderplank? Mini-palmboompjes, pannenkoeken-plantjes, citroenstekjes, rucola-zaadjes, tros-anjers en snoezige bloempotjes over? Zaden, stekken, plantjes, oogst: je kunt het zo groen niet bedenken of je kunt het wel ruilen met andere gepassioneerde tuinliefhebbers.

Geld komt er niet aan te pas. De Ruilkraam staat klaar. Elke ruiler bepaalt zelf de waarde van zijn/haar handel.

EEN KLEINE GREEP UIT DE STANDS

Sindron Zenderen & AtelierZ. Buurtsuper Sindron is een reguliere supermarkt, maar dan leuker! Cliënten en begeleiders van Aveleijn zorgen er samen voor dat de supermarkt goed blijft functioneren. En natuurlijk verkopen ze ook heerlijke versnaperingen. AtelierZ is het atelier voor clienten van Aveleijn. De prachtige kunst en knutselarijen die daar worden gemaakt, kun je kopen in de stand.
Wereldwinkel Borne. De Wereldwinkel verkoopt originele cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen uit andere culturen. Omdat de producenten - zoals zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren - er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. Met jouw aankoop help je hen daarbij.
Hof in Huis Hertme. Je slaagt geheid als je zoekt naar geluk in kleine dingen! Leuke serviezen, damesjurkjes van King Louie, vintage meubels. schoolplaten, tassen, kraamcadeautjes. Rice servies, babypakjes, posters, kaarten, accessoires, Scandinavische stijl!

Kijk voor een volledig overzicht en het hele programma op www.kulturhusborne.nl