Skip to main content

Dorpsraad

De nieuwe voorzitter van de dorpsraad stelt zich aan u voor

 Voorzitter dorpsraad2Mijn naam is Jan Kruidenier, geboren 1953 in Den Haag. Ik heb daar de HBS-A gedaan, daarna de Koninklijke Militaire Academie in Breda. Ik ben van beroep officier bij de Koninklijke Landmacht geweest. Wij hebben op veel verschillende plaatsen gewoond en gewerkt, in deze regio in Lochem en Schalkhaar. De laatste 8 jaar van mijn diensttijd hebben we in de Verenigde Staten (Virginia) gewoond. Ik woon sinds juni 2015 met mijn vrouw Ellen (1952 Curaçao) op Erve Escher 9. Mijn vrouw en ik zijn uiteindelijk in Zenderen terechtgekomen om in de buurt te zijn van onze zoon Mark -1980 Deventer- en zijn gezin (vrouw Wendy -1980 Enschede- en kindjes Noah en Sofie). Mark is afgestudeerd aan de Universiteit Twente en werkt bij Thales in Hengelo. Wendy is een drukbezette ZZP-er in officemanagement. Mark en Wendy laten nu een huis bouwen bij ons verderop in de straat. Onze dochter Esther -1978 Lochem- is in 2002 op 24-jarige leeftijd overleden na een leven lang ziekenhuis in ziekenhuis uit. Wij missen haar nog steeds heel erg.

Toen wij hier in Zenderen kwamen wonen werden wij bijzonder aardig opgevangen door onze buurtgenoten. Onze wortels liggen in het westen en de rest van onze familie woont daar, dus wij vonden het erg fijn om zo hartelijk in onze nieuwe buurt te worden opgenomen. Toen de gelegenheid zich voordeed om bij te dragen aan het nieuwe Dorpsplan van Zenderen, heb ik mij onmiddellijk opgegeven, blij dat ik op die wijze iets zou kunnen bijdragen aan onze nieuwe woonplaats. Ik vond het een hele eer om daarna zelfs te worden gevraagd als voorzitter van de Dorpsraad. Ik ben inmiddels met pensioen, dus ik heb nu zeeën van tijd. In mijn werk heb ik aan talloze nationale en internationale werkgroepen deelgenomen en leidinggegeven; ik denk dat ik die ervaring nuttig kan inbrengen in de Dorpsraad en in het overleg met overheden en regionale organisaties.

Zenderen staat als klein dorp voor een groot aantal uitdagingen. Die worden nu in het “Dorpsplan ++” (krijgt misschien nog een andere naam) in verschillende werkgroepen aangepakt. U heeft daar enige tijd geleden zelf ideeën voor kunnen aandragen in de “gele stickers” bijeenkomst in Sindron en u zult binnenkort een enquête aangeboden krijgen waarin u nog meer suggesties kwijt kunt. Daarnaast is er een aantal actuele zaken die de nodige aandacht vragen, bijvoorbeeld de verkeersdruk en de komst van een mestverwaardingsinstallatie.

De Dorpsraad is in dit alles uw belangenbehartiger. Soms door namens u te spreken, soms door u op de hoogte te stellen van zaken die voor u en voor Zenderen van invloed kunnen zijn. Dat kan echter alleen maar wanneer u ons actief laat weten “wat u ervan vindt” en bij voorkeur ook wilt deelnemen aan bestuur, werkgroepen, enz. Zeker na het aftreden van de drie zeer ervaren bestuurders Gerard Welberg, Jos Wolbers en Ed Mossel (ik ben mij de laatste weken met stijgende eerbied en ontzag gaan realiseren wat zij allemaal tot stand hebben gebracht) is er een dringende behoefte aan nieuwe mensen. Meld u aan: er is altijd wat te doen!!

Mijn doel is samen met u te werken aan de leefbaarheid van Zenderen en aan de belangen van haar inwoners. Ik zet mij daarvoor in en ik hoop op de steun van u allen.