Een verschil van dag en nacht

Logo vastenactie

In de afgelopen Adventstijd op weg naar Kerstmis hebben wij u in Vox wekelijks iets verteld over de verschillende projecten waarvoor Adventsactie zich steeds inzet.
Voor de duidelijkheid: deze organisatie werkt samen met Vastenactie; vandaar het logo hierboven.
De onderstaande brief van de directeur van de Vastenactie die wij onlangs kregen, laat zien hoe effectief hulp dikwijls kan zijn. Dit bericht willen wij u niet onthouden:

“Een tijd geleden vertelden we u over traditionele vroedvrouwen in Somalië. Vastenactie leerde de vrouwen de basics van veilige geboortezorg, en koppelde hen aan de verbeterde kliniek in Burdhubo. De eerste resultaten zijn binnen, en ons project blijkt een gouden greep.

 Van 77 naar 0 overleden moeders

Somalië VastenactieDe kliniek ligt in afgelegen woestijngebied, zonder verharde wegen, met maar een paar uur stroom per dag.
Het is ongelooflijk wat zonnepanelen, getraind zorgpersoneel en traditionele vroedvrouwen uit de lokale gemeenschap daar samen voor verschil maken. De cijfers spreken voor zich: in Burdhubo overleed afgelopen jaar niet één vrouw bij de bevalling. Het jaar ervoor waren dat er 77.

Dankzij uw betrokkenheid hebben we in Burdhubo een enorm verschil kunnen maken. Heel hartelijk dank daarvoor! Natuurlijk blijven we ons met uw steun ook in 2022 inzetten voor kwetsbare mensen over de hele wereld.

Hartelijke groet,
Peter van Hoof
Directeur Vastenactie “

Werkgroep Vastenactie