Skip to main content

Algemeen

Gevraagd: Vrijwilligers voor de toekomst van de Kloostergaarde

Op 12 april jl. is er een convenant getekend met 4 partijen: gemeente Borne, Stichting Invulling Stad en Landschap (SISL) en de dorpsraad Zenderen. De partijen willen zich inzetten om de kwaliteit van de voormalige sortimentstuin “De Kloostergaarde”te herstellen naar een hoger niveau, daar aanvullende financiering voor te zoeken en de marketing en de PR van/voor de tuin te verbeteren. Zo zal de waarde van de tuin in cultuurtechnische zin, in educatieve zin en in recreatieve zin weer stijgen!

De Stichting SISL heeft zich laten verleiden om deel te nemen aan de collecte van het Oranje Fonds. Ze hebben Zenderen als rayon opgegeven. Van 6 tot 10 juni zullen ze in Zenderen gaan collecteren. Een niet onbelangrijk deel van de opbrengst is voor SISL als stichting. De opbrengst zal gebruikt worden voor sortimentstuin “De Kloostergaarde”. Men zoekt collectanten in Zenderen! Wie wil helpen?

Bovendien zoekt men nog vrijwilligers voor het werken in de tuin: mensen met groene vingers, die het leuk en fijn vinden om bv. een dagdeel per week actief te zijn in “De Kloostergaarde”. 10 maart jl. was het NL-Doet dag en toen is er al behoorlijk gewerkt aan het voorjaarsklaar maken van de tuin. Maar iedereen weet: in deze tijd van het jaar groeit alles heel hard, ook het onkruid. Dus meerdere vingers maken licht werk!

Voor zowel het collecteren als het werken in de tuin kun je je aanmelden bij:

Henk Semmekrot, namens de dorpsraad
Tel: 074-2663193 06-12477174
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KOM HELPEN....SAMEN OP NAAR DE NIEUWE ZOMER!!