Skip to main content

Dorsraad Zenderen

Zonne-energie gemeente Borne

Beste inwoners van Zenderen,

LogoZenderenDe gemeente Borne heeft het ontwerpbeleidskader 'zonne-energie gemeente Borne' ter inzage aangeboden. De terinzagelegging is bedoeld o.m. voor inwoners om hun commentaar ("zienswijzen") kenbaar te maken. Het document is tot 18 oktober a.s. in te zien op de website van de gemeente Ter inzage legging van het beleidskader 'zonne-energie gemeente Borne' Borne - iBabs RIS (bestuurlijkeinformatie.nl) of bij de publieksbalie van het gemeentehuis.

De Dorpsraad wijst u hierop omdat wij ons enigszins zorgen maken over een aantasting van het landschap in en om Zenderen. Dit gaat immers verder dan het zonnepark dat al op de Elhorst-Vloedbelt zal worden aangebracht. Het gaat over extra terreinen en er zijn indicaties dat rond Zenderen al initiatief wordt genomen. Ter illustratie de Kansenkaart Zonne-energie (een bijlage bij het Beleidskader), waarin de oranje en de groene gebieden in aanmerking kunnen komen om daarop een panelenpark aan te leggen.

Als u dat wil, kunt u natuurlijk een eigen zienswijze indienen bij de gemeente. De dorpsraad zal echter ook een zienswijze indienen namens het dorp, dus u kunt ook uw opmerkingen aan ons melden; dan nemen wij die mee in ons stuk. Doe dat uiterlijk 16 oktober per e-mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met als onderwerp “zonne-energie”. Dit onderwerp wordt ZonneEnergieBornebehandeld door de werkgroep Duurzaamheid van de Dorpsraad. Belangrijk onderwerp, dus als u zin heeft om in die werkgroep mee te draaien, laat het ons weten.