Skip to main content

Parochie Zenderen

Uit het Parochiebestuur: Nr 25

Berichtgeving uit onze vergadering van 19 oktober 2021

1.  Gesprek koor MIX
Wij hebben gesproken met het bestuur van koor MIX over de voortzetting van het contract tot gebruik van de kerk als repetitieruimte. Ook is gesproken over het gebruik van de ruimte in de kerk, het energieverbruik en de mogelijkheid tot dienstverlening in enkele kerkdiensten.

2.  Schoonmaakdiensten
Er wordt een overleg georganiseerd met de werkgroep kerkschoonmaak. Onderzoek wordt gedaan naar de mogelijkheid om een professioneel schoonmaakbedrijf in te huren i.v.m. de grote schoonmaak werkzaamheden.

3.  Evaluatie Parochieavond 30 sept. jl.
Graag willen we van de parochianen weten hoe men denkt over de toekomst van ons parochiekerkhof met betrekking tot urnengraven of urnenmonument c.q. urnenmuur alvorens onze plannen verder vorm te geven. Ook zouden we graag willen weten hoe de Zendernaren denken over de positie van onze kerk in de toekomst. We hebben het voornemen hiervoor een enquête op te stellen.

4.  Vacature penningmeester parochiebestuur
a. Onze penningmeester T. Platel heeft aangegeven te willen stoppen met de werkzaamheden als penningmeester van onze parochie. In mei 2022 stopt zijn benoemingsperiode. Ton stelt zich niet meer herkiesbaar.

b. Wij zijn bezig met het benaderen van geschikte personen, die het penningmeesterschap zou kunnen overnemen. Wij vragen uw bijzondere aandacht hiervoor. Bent u bereid of weet u iemand hiervoor, neemt u contact met ons op.

5.  Verhuizing pastorie naar sacristie.
a. De komende weken zullen de elektrische voorzieningen in de sacristie worden aangebracht.
b. De diverse ruimtes in de sacristie en opbergruimtes in de kerk worden heringericht.

Het parochiebestuur