Skip to main content

Vredesbijeenkomst in Borne.

Van 21 tot en met 29 september a.s. wordt door de landelijke organisatie “Pax” de jaarlijkse Vredesweek gehouden.
In tijden dat de Amerika praat over het bouwen van een grensmuur en Europa de buitengrenzen steeds meer sluit voor vluchtelingen, kiest PAX als thema van de Vredesweek 2019: ’Vrede verbindt over grenzen’.

Vresweek2019Om hier ook lokaal aandacht aan te besteden wordt in deze Vredesweek door de Raad van Kerken Borne e.o. op woensdag 25 september een vredesactiviteit georganiseerd. Deze activiteit begint om 19.00 uur met een viering in het Dijkhuis waarin ds. Carla Borgers, ds. Johan Meijer en de heer Jan Cuppen van de Raad van Kerken en met muzikale ondersteuning van de brass band St. Gregorius Hertme en Jos Beunders aan de vleugel. Daarna wandelen we samen met de band naar de Vredesboom bij de Oude Kerk waar een korte afsluitende bijeenkomst plaatsvindt.

De lokale Raad van Kerken nodigt iedereen, jong en oud, uit om deel ter nemen aan deze vredesactiviteit.
Als u niet kunt of wilt deelnemen aan de viering maar wel aan de vredeswandeling dan kan dat natuurlijk ook; deze start omstreeks 19.30 uur bij de ingang van het Dijkhuis en loopt via de Bekenhorst en langs het Rode Kruis gebouw naar de vredesboom achter de Oude Kerk.


Raad van Kerken Borne, Hertme en Zenderen

 

 

 

Van 21 tot en met 29 september a.s. wordt door de landelijke organisatie “Pax” de Vredesweek gehouden. Door de generaties heen, in wat voor situatie dan ook, staan steeds weer mensen op voor vrede. Het thema van de Vredesweek is dit jaar dan ook Generaties voor vrede. Oud en jong kunnen veel aan elkaar hebben op weg naar een vreedzame wereld.

Op vrijdag 21 september a.s. om 19.00 uur wordt door de Raad van Kerken Borne e.o. een vredesactiviteit georganiseerd. Deze activiteit begint met een korte bijeenkomst van ongeveer een kwartier in de Stephanuskerk te Borne. Hierna wordt gewandeld naar de Vredesboom bij de Oude Kerk. Vervolgens vindt daar een afsluitende bijeenkomst plaats.

De Raad van Kerken nodigt eenieder uit om deel ter nemen aan deze vredesactiviteit. Dat kan door deel te nemen aan de korte samenkomst in de Stephanuskerk. Ook een mogelijkheid is zich aan te sluiten bij de vredeswandeling en/of -bijeenkomst bij de Vredesboom.

Raad van Kerken Borne, Hertme en Zenderen