Parochie Zenderen

Huur graf- of urnlocatie

20190318 164004Iedereen die rechthebbende is van een graflocatie of urnlocatie op het kerkhof van Zenderen, ontvangt aan het eind van de huurtermijn altijd een brief over de mogelijkheden voor verlengen of ruimen van de locatie.
Door veranderende regels moeten wij de rechthebbende al eerder aanschrijven om te informeren dat de afloop van de huurtermijn over twee jaar is.
De rechthebbende heeft dan de tijd om over de keuze na te denken of om dit bespreekbaar te maken met anderen.
Is de keuze al bekend dan kan dit doorgegeven worden. Dit betekent niet dat de termijn verandert, de verlengingen vinden plaats met 10 jaar vanaf de genoemde datum in de brief die de rechthebbende ontvangen heeft.
Omdat wij hier nu mee beginnen, betekent dit, dat we ook de rechthebbende van locaties waarvan de huurtermijn in 2022 afloopt, gaan aanschrijven.

Uit de verschillende reacties komt naar voren dat veel rechthebbenden schrikken van de prijzen die er nu betaald moeten worden. Dat begrijpen wij, toch zijn de kosten die wij berekenen nodig. Als u het omrekent naar kosten per maand, dan is dat ongeveer € 2,-. Hiervoor worden het kerkhof en het graf onderhouden. De wetgeving rond begraafplaatsen is veranderd, er moet gewerkt worden volgens de arbo normen en het ruimen moet volgens regels plaats vinden. Om hieraan te kunnen voldoen, zijn de prijzen van verlengen en ruimen van locaties gestegen. De kosten hiervan gaan rechtstreeks naar diegene, die het graf ruimt.

Door de wet op de privacy krijgt de parochie de adresgegevens niet meer door. Dat betekent dat ook de administratie van het kerkhof niet altijd over recente gegevens beschikt.
Voor het aanschrijven worden de brieven gestuurd aan de rechthebbende, die in het registratiesysteem van het kerkhof staan ingeschreven als rechthebbende. Wanneer hier wijzigingen in zijn dan dit graag doorgeven aan de administratie met vermelding van de naam van de overledene(n) en eventueel de locatie van het graf. Dit kunt u doen door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Gegevens, zoals tarieven en reglement over het kerkhof, zijn te vinden op de site van de parochie: www.parochiezenderen.nl
Hier vindt u ook de adressen en telefoonnummers van de kerkhofbeheerder, de heer Peter Woolderink, de administrateur van het kerkhof,
mevrouw Gerjonne Scholten- van de Wetering en van de penningmeester
de heer Ton Platel.

Het parochiebestuur