Skip to main content

Parochie Zenderen

 Hulpbisschop HoogenboomSAMEN EROP VOORUIT

Een bericht vanuit het Bisdom

Het Officium Caritatis is het landelijk orgaan voor Caritas. Het officium vraagt uw aandacht voor het toenemend aantal inwoners in Nederland die in financiële nood verkeren. De Rooms Katholieke Kerk in Nederland gaat hier de komende tijd aandacht aan geven door aan te sluiten bij de samenwerkingsactie ‘Samen erop Vooruit’ (SEV). Om samen de mensen te bereiken en te helpen die in financiële nood verkeren.

Op dit moment hebben zo’n 5 miljoen mensen financiële problemen in ons land. Een groot deel van deze mensen vindt de hulp niet die voor hen is bedoeld. Er zijn namelijk verschillende toeslagen en potjes beschikbaar die nog onvoldoende worden gebruikt. De Rooms Katholieke Kerk in Nederland gaat hier de komende tijd aandacht aan geven door aan te sluiten bij de samenwerkingsactie ‘Samen erop Vooruit’. Samen met u hopen we mensen te bereiken en helpen die in financiële nood verkeren. Het begint met de vraag: ‘Red u het wel?’, met oprechte interesse. In een goed gesprek kunnen we doorverwijzen naar de juiste hulp, want die is er.

Waarom is het belangrijk
Zo’n 5 miljoen mensen in ons land hebben geldzorgen. Dat willen we veranderen. Dit probleem kan niemand in z’n eentje oplossen. In Samen erop vooruit werken verschillende organisaties en kerken samen. Zij zetten hun vrijwilligers in. Samen erop vooruit wijst mensen de weg naar de juiste hulp. Financiële hulp en andere hulp.

Hoe kun je meedoen als Parochie?
De PCI van de parochies worden gevraagd om na te denken hoe zij bij kunnen dragen aan dit project. Ook zij hoeven dit niet alleen te doen.

Landelijk en lokaal zijn er meerdere organisaties aangesloten bij ‘Samen erop Vooruit’, zoals SchuldHulpMaatje, Leger des Heils en Humanitas. Vanuit deze samenwerking kunnen veel mensen bereikt worden en tevens kunnen zij mensen makkelijker doorverwijzen, naar hulp biedende organisaties in de buurt.

Zie de link voor de aangesloten organisaties: https://sameneropvooruit.nl/inlooppunten/ en informatie over de inlooppunten waar in de regio mensen naar toe kunnen met hulpvragen.

Bij voorbaat dank ik u voor uw medewerking. Hulpbisschop Hoogenboom

Met hoogachting en vriendelijke groet,
+ Th.C.M. Hoogenboom
Hulpbisschop van Utrecht
Vicaris generaal
Officiaal