Skip to main content

Parochie Zenderen

Missiezondag 2023

Missio - Wereldmissiemaand

Scholing in Tanzania

In Dar Es Salaam aan de oostkust van Tanzania ondersteunt Missio de zusters van DMI (Dochters van Maria Onbevlekt) die proberen te voorkomen dat kinderen vroegtijdig de school verlaten en gaan werken. Kinderarbeid is een groot probleem in Tanzania. Naar schatting een op de vier kinderen verlaat voortijdig de school.
De regering heeft internationale verdragen ondertekend, maar armoede blijft de belangrijkste reden voor ouders om hun kinderen te laten werken. Kinderarbeid ontneemt kinderen hun toekomst. Ze leven op straat, werken in gevaarlijke omstandigheden, hebben gebrek aan voedzaam eten, gebrek aan rusttijden, zijn slachtoffer van seksuele uitbuiting en lichamelijk geweld.

Missiezondag 23

De zusters van DMI ondersteunen elk jaar een groep van 100 kinderen met het geven van een soort overbruggingslessen. In deze brugschool worden de kinderen zodanig ondersteund en begeleid, dat zij weer terug kunnen naar het gewone onderwijs en daar hun school af kunnen maken. Dit overbruggingsprogramma duurt een jaar. Na dat jaar gaan de kinderen weer naar school en worden ze door de plaatselijke gemeenschap verder begeleid.

Missio geeft financiële ondersteuning voor de aanschaf van schoolmaterialen voor de kinderen en voor de leerkrachten (bv. een schoolbord), schooluniformen, onkosten voor de leerkrachten.

Help mee en stort uw bijdrage op NL65 INGB 0000 0015 66 t.n.v. Missio Wereldmissiemaand ’s-Hertogenbosch

Ook staat rond de viering op zondag 22 oktober de grote collectebus weer klaar voor deze extra collecte.

Werkgroep MOV