Skip to main content

Willibrordzondag :
Zondag 5 november 2023

Zondag voor de Oecumene

Wilibrordzondag 2Oecumene is een kostbare gave aan én opdracht van de kerken in de 21e eeuw. Sinds het midden van de 20e eeuw is in de verhoudingen tussen de grote en kleine christelijke kerken en stromingen veel ten goede veranderd.

Dit jaar kunnen we ook putten uit de bijzonder hoopvolle ervaring van
‘Together: Wilibrordzondag 1Samenkomst van Gods Volk.’ Ruim veertig jonge christenen uit verschillende kerken zijn ingegaan op de uitnodiging van Paus Franciscus om bij de start van de Algemene Bisschoppensynode te bidden voor de eenheid en het synodale proces in onze kerk. De Katholieke Vereniging voor Oecumene organiseerde meerdere activiteiten voor hen, waaronder een busreis naar Rome om deel te nemen aan dat gebed. Een uniekegelegenheid om gezamenlijk te bidden tot de ene God in wie wij allen geloven.

Uw gift voor onze vereniging in de bisschoppelijke collecte op Willibrordzondag is hard nodig om dergelijke activiteiten mogelijk te maken: hoopvolle tekens van eenheid in een tijd waarin liefde, eensgezindheid en gezamenlijk optrekken zo nodig zijn.

Komende zondag 5 november vindt daarom in onze kerk een extra collecte plaats via de grote collectebus achter in de kerk om het werk van de Katholieke Vereniging voor de Oecumene te ondersteunen.

Ook kunt u een bijdrage overmaken naar IBAN-nummer NL73 INGB 0001 0876 28 t.n.v. Katholieke Vereniging voor Oecumene, Den Bosch.

Meer info