Skip to main content

Parochie Zenderen

Eremedaille St. Gregorius in zilver voor Hermien van der Aa

Eremedaile Hermien van der Aa

Zondag 26 november vierde het parochiekoor St Caecilia haar jaarlijkse Caeciliafeest met een eucharistieviering en een gezellig samenzijn.

Deze dag is het koorlid Hermien van der Aa in het zonnetje gezet vanwege haar 25-jarig koorjubileum. Ze kreeg de Eremedaille St. Gregorius in zilver opgespeld door pastor Ton.

Pastor Ton benoemde in zijn toespraak de loopbaan van de jubilaris. Deze begon al op zeer jeugdige leeftijd (16) bij het koor van de St. Jozefparochie te Almelo. Vooral van het lof kon ze erg genieten.
Salve Regina, Tantum Ergo en Magnificat zijn nog steeds favoriete liederen voor haar.

Na haar trouwen kwam ze naar Zenderen en toen de kinderen wat groter werden, is ze bij het dameskoor gegaan. Begin jaren 90 heeft ze de overstap naar koor Mix, dat toen net was opgericht, gemaakt.
Ook is ze dan al lid van het Stedelijk Koor in Hengelo. Dit koor is ze trouw gebleven totdat het enkele jaren geleden opgeheven werd.

Toch bleef de kerkmuziek haar trekken. In 2015 kwam ze bij het gemengd parochiekoor. Haar altstem paste goed in het koor.

Ook de voorzitter van het koor, Herald Lucas, deed een woordje.

Hij noemde Hermien een vrolijk zingende trouwe parochiaan met het hart op de juiste plek. Naast haar zangkwaliteiten heeft ze nog andere kwaliteiten:
zo zet ze iedere week de koffie/thee. Moet er iets gebakken/gekookt worden? Hermien zorgt ervoor. Mappen voor de repetities en vieringen op orde maken kan er ook nog wel bij.
Kortom, Hermien is een duizendpoot.

Hermien, bedankt voor je inzet de afgelopen jaren. We hopen nog heel lang van je kwaliteiten gebruik te mogen maken.

Namens bestuur Parochiekoor “St. Caecilia”
Betsy Paus, secretaris