Skip to main content

Parochie Zenderen

Overlijden pater Eef van Vilsteren

Pastor van VilsterenAfgelopen weekend bereikte ons het droeve bericht, dat onze oud-pastoor Eef van Vilsteren op 78 jarige leeftijd geheel onverwacht in Almelo was overleden.
Vrijdag 22 december vond in Almelo zijn uitvaartviering plaats en werd hij in Boxmeer begraven.

Eef was voor Zenderen een bijzondere pastoor, hij werd twee keer tot pastoor benoemd. Zo was hij voorganger en opvolger van pater Nico Hofstede. Tot twee keer toe werd op hem een beroep gedaan en twee keer zei hij toe onze parochie te willen leiden. Er zijn niet veel pastores, die dat kunnen zeggen. In zijn laatste functie was hij 3 jaar administrator voor onze parochie.
Door zijn rol als administrator was hij voor de parochianen misschien meer een pastor op de achtergrond, hij ging één keer in de maand voor in een Eucharistieviering en ook bij rouw-, trouw- en Eerste Communievieringen was hij aanwezig. Maar hij vond het jammer, dat hij geen tijd had om mensen in de parochie te bezoeken.

Eef stond graag tussen de mensen, hij hield van het eenvoudige en oprechte en vond dat de kerk de mensen nabij moest zijn. Vooral was Eef actief in het bestuur. Met zijn jarenlange ervaring had hij als voorzitter de touwtjes in handen. Hij was een vooruitstrevende pastor met vernieuwende ideeën en had veel humor. Onder zijn leiding waren we al begonnen met het opknappen van ons parochiekerkhof. Eef heeft zich ook actief ingezet om nieuwe bestuurleden te vinden en ging op huisbezoek om met hen kennis te maken. Na zijn afscheid was hij met enige regelmaat nog kerkganger bij ons en had hij altijd tijd voor een praatje.

Zijn sterven kwam voor iedereen onverwacht. We hopen en vertrouwen, dat hij opgenomen mag zijn in Gods liefde en barmhartigheid.

Het parochiebestuur.