Skip to main content

Parochie Zenderen

Uit het parochiebestuur: Nr 48

Berichtgeving uit onze vergadering van 21 maart 2024

1.  Werkgroepgesprekken
We hebben een goed gesprek gevoerd met de werkgroep Bezoekgroep. Af en toe komt het voor dat de bezoekgroep niet op de hoogte is van het feit dat een parochiaan ziek is. Natuurlijk wil de werkgroep deze zieke wel bezoeken, als dit op prijs wordt gesteld. In dat geval kunt u altijd contact opnemen met Irma Geerdink. Haar telefoonnummer is 06-2182338.

2.  Gesprek met Bisdom Utrecht
Op 25 april zijn we uitgenodigd door het bisdom om met elkaar in gesprek te gaan over de toekomstverwachtingen van onze parochie. Mr. J.L.W.M. Zuijdwijk, econoom en secretaris-generaal van het bisdom, zal hierbij aanwezig zijn. Specifiek zullen financiële zaken besproken worden.

3.  Kerkingang, bordes en toegangsdeur
Het bordes van de kerkingang moet gerestaureerd en opnieuw opgebouwd worden. Ook de kerkdeuren van de hoofdingang, de leuning van de invalidenopgang hebben een schilderbeurt nodig. Wij hebben bouwteam Maatvast gevraagd hieraan uitvoering te geven.

4.  Opzet Taxi-vervoer kerkdiensten
Wij willen een taxi-dienst opzetten voor parochianen die moeite hebben om de kerkdiensten te bezoeken vanwege mobiliteit. Dit willen we in “eigen beheer” gaan opzetten. Dit betekent dat we een (werk)groep willen formeren van personen die per toerbeurt, parochianen willen ophalen en terugbrengen naar en van de kerkdiensten. Wie belangstelling heeft om deelnemen in deze (werk)groep kan contact opnemen met Vincent Kuipers.
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
Van harte aanbevolen.

5.  Oplevering werkzaamheden kerkhofvernieuwing
De werkzaamheden m.b.t. de kerkhofvernieuwing zijn afgerond. We gaan een oplevering doen met de werkgroep die de uitvoering hiervan mogelijk heeft gemaakt.

6.  Toekomst van onze parochie
Wij besloten op vrijdagavond 17 mei 2024 een Parochieavond te organiseren waarin de financiële zaken van onze parochie wordt besproken en waarin u volledig wordt voorgelicht over de toekomst van onze parochie en de komende samenwerking tussen de parochies Zenderen en Borne/Hertme. Pater provinciaal Huub Welzen zal hiervoor tevens worden uitgenodigd.

Het parochiebestuur